Kim a primit capre și a trimis 6 milioane de obuze

Kim a primit capre și a trimis 6 milioane de obuze

Mai ţineţi minte caprele trimise de Vladimir Putin amicului său Kim, dictatorul din Coreea de Nord?

Ei bine, se pare că a primit la schimb vreo 6 milioane de obuze de artilerie.

Coreea de Nord a trimis în Rusia containere care ar putea conține până la 6 milioane de obuze de artilerie, a informat agenţia de presă Yonhap, citând un raport de informații militare sud-coreene.

În condițiile în care stocurile de muniție rusești scad din cauza utilizării extensive în Ucraina, Coreea de Nord s-a conturat ca principalul furnizor de arme al Rusiei, scrie Kiev Independent.

ADVERTISING

Vecinii de la sud au observat că peste 13.000 de containere au fost expediate prin portul nord-coreean Najin de la jumătatea anului 2022.

Ele ar fi putut fi folosite pentru transportul de arme destinate Rusiei.

Shin Won-sik, ministrul sud-coreean al Apărării, a declarat în iunie că Phenianul a trimis și zeci de rachete balistice pe care trupele moscovite le lansează împotriva Ucrainei.

ADVERTISING

Atât Kievul, cât și Washingtonul au declarat anterior că Rusia folosește rachete produse de Coreea de Nord pentru a ataca Ucraina.

În martie, procurorii ucraineni au raportat că Rusia a tras în jur de 50 de astfel de rachete pentru a ataca șase regiuni.

În schimbul muniției, Rusia a furnizat Coreei de Nord tehnologie care să o ajute să desfășoare sateliți spion, precum și tancuri și avioane.

După întâlnirea dintre președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un din iunie, la care dictatorii au discutat despre cooperarea reciprocă, Moscova a făcut un cadou Phenianului.

ADVERTISING

Rusia a trimis 447 de capre în orașul nord-coreean Rason.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇