Kadîrov a postat un clip cu fiul său care bate un deținut: "Bine a făcut"

Kadîrov a postat un clip cu fiul său care bate un deținut: "Bine a făcut"

Ramzan Kadîrov a postat pe Telegram o înregistrare video cu fiul său, Adam, care bate un deținut rus acuzat că a ars Coranul. Liderul cecen s-a declarat mândru de acțiunile tânărului în vârstă de 15 ani.

Kadîrov a confirmat că fiul său a bătut un deținut și a subliniat că acesta a făcut un lucru bun, relatează Meduza.

"Nu-mi plac afirmațiile modeste. Întoddeauna e mai bine să pui punctul pe i - cinstit și sincer. Pe internet încă se mai discută că Adam Kadîrov l-a bătut Nikita Zhuravel, care a ars sfântul Coran și e un complice al serviciilor speciale ucrainene. A fost sau n-a fost? L-a bătut și bine a făcut", a scris liderul cecen în descrierea clipului.

ADVERTISING

Acesta a spus că cei care ard Coranul sunt "niște gunoaie care nu vor ca oamenii să trăiască în Rusia în pace și înțelegere". "Astfel de provocatori și trădători sunt o tumoare pe corp care trebuie cauterizată", a conchis el, adăugând că e mândru de fapta fiului său.

În imagini apare un tânăr care lovește cu pumnii și genunchii un tânăr care stătea pe scaun. Apoi îl trage pe podea și continuă să-l lovească.

Nikita Zhuravel, un tânăr de 19 ani, a fost reținut în mai anul acesta, în Volgograd. El este acuzat că a ars Coranul în fața Moscheei din oraș pentru o recompensă de 10.000 de ruble (aproape 100 de euro) oferită de serviciile speciale ale Ucrainei și că i-a trimis dovada înregistrată a faptei sale unui membru al serviciilor de securitate de la Kiev. Ulterior, materialul a apărut pe rețelele de socializare, fiind, se pare, distribuit de spionajul militar ucrainean.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După arestare, Zhuravel a fost trimis la un centru de detenție din Cecenia, unde a fost transferat cazul său, în special din cauza numeroaselor solicitări ale locuitorilor din această regiune care se consideră părți vătămate.

Comisarul pentru Drepturile Omului, avocata Tatiana Moskalkova, a declarat pe 16 august că Zhuravel i-a povestit că Adam Kadîrov l-a bătut în centrul de detenție din Groznîi.

Președintele parlamentului cecen, Magomed Daudov, și deputatul Dumei de Stat a Rusiei Dam Delimkhanov au lăudat agresarea lui, dar nu au confirmat că autorul faptei a fost Adam Kadîrov.

ADVERTISING

A făcut-o, în schimb, Akhmed Dudaîev, ministrul de Interne al republicii. Oficialul a spus că Adam Kadîrov a mers cu tatăl său la centrul de detenție pentru a-l întâlni pe Zhuravel și l-a bătut când au fost lăsați singuri, fără a explica motivul agresiunii.

"Înțelegem, trăim într-o țară normală, există legi, o Constituție. Dar în acest caz există și sentimente religioase, tradiții și obiceiuri", a justificat Dudaîev fapta lui Adam Kadîrov, adăugând că toți locuitorii din Cecenia și din regiunile învecinate sunt de acord cu ce a făcut Adam Kadîrov.

După ce Zhuravel a fost bătut, Eva Merkachev, membră a Consiliului pentru Drepturile Omului, a cerut transferarea acestuia în altă regiune.

Șeful Consiliului pentru Drepturile Omului, Valeri Fadeev, a declarat pentru BAZ că arderea Coranului este o infracțiune gravă, dar regulile privind deținerea suspecților trebuie respectate.

"În primul rând, cred că arderea Coranului este cu siguranță o infracțiune gravă… În al doilea rând, există reguli pentru deținerea acuzaților și a suspecților. Aceste reguli trebuie respectate. Iar în al treilea rând, cred că instanța va lua o decizie corectă în privința persoanei acuzate de arderea Coranului", a spus Fadeev.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇