Johnson&Johnson va relua distribuirea vaccinului în Europa, după decizia EMA

Johnson&Johnson va relua distribuirea vaccinului în Europa, după decizia EMA

Johnson&Johnson (J&J) va relua distribuirea vaccinului său antiCovid în Europa, după anunţul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) că beneficiile acestuia sunt mai mari decât riscul producerii unor cazuri foarte rare de formare a unor cheaguri de sânge, posibil fatale.

EMA a anunţat marţi că este necesar ca Johnson&Johnson să avertizeze cu privire la formarea unor cheaguri de sânge în urma vaccinării cu acest ser.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Acţiunile J&J au crescut marţi cu peste 2%.

Utilizarea vaccinului J&J a fost temporar oprită de autorităţile de reglementare americane, săptămâna trecută, după ce s-au raportat cheaguri rare de sânge la nivel cerebral, combinate cu un număr scăzut de trombocite la şase femei, ceea ce a determinat compania să întârzie lansarea sa în Europa.

Aproape 8 milioane de oameni din Statele Unite au primit vaccinul J&J.

J&J a declarat că o nouă etichetă a ambalajului va include un avertisment cu privire la riscul efectului secundar rar şi instrucţiuni cu privire la modul de recunoaştere şi de tratare a acestuia.

Compania a declarat că va relua livrările către Uniunea Europeană, Norvegia şi Islanda şi că lucrează la reluarea studiilor clinice.

"Este un eveniment extrem de rar. Sperăm ca prin conştientizarea oamenilor, precum şi prin punerea în aplicare a unor orientări diagnostice şi terapeutice clare, să putem restabili încrederea în vaccinul nostru", a declarat Paul Stoffels, directorul ştiinţific al J&J.

Olanda a anunțat că va folosi vaccinul începând de miercuri.

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA şi Administraţia pentru Alimente şi Medicamente analizează, de asemenea, cheagurile de sânge rare raportate la persoanele care au fost vaccinate.

O comisie consultativă se va reuni vineri şi ar putea face o recomandare.

Vezi și Doctorul Fauci e încrezător că vaccinarea cu Johnson & Johnson va fi reluată în SUA curând


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!