Joe Biden vine în Europa, la două summituri cruciale

Joe Biden vine în Europa, la două summituri cruciale

Un summit extraordinar al NATO urmează să aibă loc la 24 martie, la care urmează să participe preşedintele american Joe Biden, anunţă marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlanrtice Jens Stoltenberg, relatează AFP

Joe Biden urmează să-şi reafirme ”angajamentul ferm” faţă de statele membre NATO, anunţă Casa Albă.

"Vom aborda invazia Rusiei în Ucraina, susţinerea noastră puternică pentru Ucraina şi noi acţiuni de consolidare a apărării NATO şi capabilităţilor pentru descurajare. În acest moment critic, America de Nord şi Europa trebuie să continue să fie împreună", a anunţat Jens Stoltenberg, prin Twitter.

ADVERTISING

Război în Ucraina, Ziua 20 - Vezi desfășurarea evenimentelor

Şeful statului american urmează să participe, de asemenea, la un summit al şefilor de stat şi de guverne din UE, la 24 martie, anunţă un oficial european sub protecţia anonimatului.

Acest summit european, care urmează să abordeze reacţia UE faţă de invazia Ucrainei de către Rusia, este pregramat la 24-25 martie.  

Oficiali de la Washington au anunţat luni, sub protecţia anonimatului, că preşedintele Joseph Biden ar putea efectua un turneu în Europa, la sediul NATO de la Bruxelles şi, posibil, în Polonia şi chiar în alte ţări de pe flancul estic.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇