Biden: SUA nu vor lupta în Al Treilea Război Mondial în Ucraina

Biden: SUA nu vor lupta în Al Treilea Război Mondial în Ucraina

Președintele american Joe Biden a subliniat și vineri că SUA nu vor interveni în războiul din Ucraina.

”Nu vom lupta în Al Treilea Război Mondial în Ucraina”, a spus Biden, reiterând însă suportul total pentru aliații NATO și faptul că fiecare centimetru din teritoriul țărilor Alianței va fi apărat, potrivit CNN.

În plus, președintele american a spus că se va asigura că ucrainenii au armele necesare pentru a se apăra împotriva invadatorilor, chiar dacă nu va trimite soldați.

"Vreau să fi însă foarte limpede, ne vom asigura că Ucraina are arme să se apere împotriva forțelor ruse invadatoare. Și vom trimite bani și ajutoare alimentare pentru a salva viețile ucrainenilor. Vom primi refugiații ucraineni cu brațele deschise dacă vor veni până la noi”, a completat Biden.

ADVERTISING

Război în Ucraina. Ziua 16 - vezi desfășurarea evenimentelor

El a mulțumit Congresului SUA pentru că a adoptat ajutorul pentru Ucraina și a amintit că a vorbit vineri aproximativ o oră la telefon cu Volodimir Zelenski, precizând că are astfel de convorbiri aproape zilnic.

Biden a mai subliniat importanța unității NATO, mai ales având în vedere că fiecare țară are alte provocări decât SUA, în contextul creat de invazia Ucrainei și de sancțiunile impuse Rusiei.

Vineri, SUA și celelalte state G7, dar și UE au anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇