Joe Biden cere CIA să afle originea COVID-19 în următoarele 90 de zile

Joe Biden cere CIA să afle originea COVID-19 în următoarele 90 de zile

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut miercuri serviciilor de informaţii americane să „redubleze eforturile” pentru a explica originea COVID-19 şi solicită un raport în 90 de zile.

Teoria unui accident de laborator la Wuhan, în China, a revenit în forţă în ultimele săptămâni în dezbaterea americană. 

"Statele Unite vor continua să lucreze cu partenerii lor din toată lumea pentru a face presiune asupra Chinei cu scopul de a participa la o anchetă internaţională completă, transparentă şi bazată pe dovezi", a adăugat preşedintele american, criticând atitudinea Beijingului cu privire la acest dosar. 

ADVERTISING

Conform AP, el a spus că nu există dovezi suficiente pentru a concluziona "dacă a apărut din contactul uman cu un animal infectat sau dintr-un accident de laborator".

Biden a transmis că majoritatea comunităţii de informaţii "nu crede că există suficiente informaţii pentru a evalua că una este mai probabilă decât cealaltă".

El a susţinut posibilitatea că o concluzie fermă să nu fie niciodată cunoscută, având în vedere refuzul guvernului chinez de a coopera pe deplin cu anchetatorii internaţionali.

"Nerespectarea inspectorilor noştri pe teren în acele luni de început va împiedica întotdeauna orice investigaţie cu privire la originea Covid-19", a mai spus Biden. 

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇