Joe Biden amână declarația finală despre victorie, dar spune că e sigur că va câștiga cursa electorală

Joe Biden amână declarația finală despre victorie, dar spune că e sigur că va câștiga cursa electorală

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a declarat că va câştiga cursa pentru preşedinţie, într-un discurs susţinut la Wilmington (Delaware) vineri seara.

„Nu avem încă o declaraţie finală a victoriei, dar cifrele ne spun că este clar. Vom câştiga această cursă electorală. Priviţi ce s-a întâmplat. Acum 24 de ore, eram în urmă în statul Georgia, acum avem avans şi vom câştiga acest stat. Acum 24 de ore, eram în urmă în Pennsylvania şi vom câştiga în Pennsylvania. Avem avans, vom câştiga în Arizona, vom câştiga în Nevada, ne-am dublat avansul în Nevada”, a declarat Biden, potrivit Mediafax.

ADVERTISING

"Suntem pe cale să depăşim 300 de voturi ale Colegiului electoral federal. Şi priviţi cifrele la nivel naţional. Vom câştiga această cursă cu o majoritate clară, cu naţiunea care ne susţine", a afirmat Joseph Biden.

Biden a mai spus că a strâns cele mai multe voturi din istorie. "74 de milioane de voturi, acesta este cel mai mare număr de voturi obţinut vreodată în istoria SUA".

Politicianul democrat a pledat pentru depăşirea clivajelor puternice din politică, subliniind că, în calitatea de preşedinte, va avea sarcina de a reprezenta "întreaga naţiune". "Poate că suntem oponenţi, dar nu suntem inamici. Suntem americani. Nu am fost niciodată mai optimist în legătură cu viitorul acestei naţiuni. Nu există niciun motiv pentru care să nu putem deţine controlul în secolul 21. Trebuie doar să ne amintim cine suntem", a subliniat Biden.

ADVERTISING

"Am primit un mandat pentru acţiuni" în combaterea pandemiei, în relansarea economiei, în protejarea climei şi contracararea rasismului sistemic. "În timp ce aşteptăm rezultatele finale, vreau ca oamenii să ştie că nu vom aştepta să ne facem treaba. Vreau să ştie toată lumea că, din prima zi, vom aplica planul de aducere sub control a virusului. Putem salva numeroase vieţi în lunile care vin", a precizat Biden.

Şi senatoarea Kamala Harris a fost prezentă la discursul lui Biden, însă ea nu a vorbit.

ADVERTISING

Joseph Biden are şanse mari să obţină confirmarea victoriei în scrutinul prezidenţial din SUA, în contextul în care avansul său a crescut în statele Pennsylvania şi Nevada.

Alegeri în SUA: Joe Biden mai trebuie să câștige într-un singur stat pentru a deveni noul președinte al Statelor Unite

Însă echipa lui Donald Trump contestă numărarea voturilor prin corespondenţă în statele decisive. Donald Trump, preşedintele în funcţie al SUA, i-a cerut contracandidatului său să nu proclame "în mod greşit" victoria în scrutinul prezidenţial, avertizând că procedurile de contestare a rezultatelor abia încep.

"Joe Biden nu ar trebui să pretindă în mod greşit funcţia de preşedinte. Şi eu aş putea pretinde acest lucru. Procedurile legale abia încep", a afirmat Donald Trump, prin Twitter. "Am avut avansuri majore în toate aceste state în seara alegerilor, iar apoi au dispărut miraculos pe măsură ce au trecut zilele. Poate că aceste avansuri vor reveni în contextul în care lansăm proceduri judiciare", a subliniat Trump.

Acţiunile în justiţie ale lui Trump, respinse în Georgia şi Michigan

Trump va cere renumărarea voturilor și insistă că alegerile sunt fraudate


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇