Acţiunile în justiţie ale lui Trump, respinse în Georgia şi Michigan

Acţiunile în justiţie ale lui Trump, respinse în Georgia şi Michigan

Un judecător din Georgia a respins o petiţie a echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump privind scrutinul prezidenţial, afirmând că nu există dovezi care să-i susţină afirmaţiile, relatează dpa. O decizie similară a fost luată în statul Michigan, potrivit Reuters.

Trump a încercat să-i forţeze pe oficialii din Georgia să asigure securitatea buletinelor de vot, într-un mod care era posibil să ducă la dificultăţi în numărarea voturilor sau chiar la o oprire a numărătorii.

Citește care sunt ultimele evoluții la alegerile din SUA. Trump, dezlănțuit: STOP THE COUNT! Evoluții importante în statele-cheie. Directoarea de campanie, sigură de victoria lui Biden – LIVE

ADVERTISING

Judecătorul James Bass a spus că nu există indicii că oficialii locali au gestionat inadecvat buletinele de vot, relatează presa locală.

O judecătoare din Michigan a respins şi ea o acţiune în instanţă depusă de echipa de campanie a lui Trump în speranţa că va opri numărarea voturilor în acest stat.

Judecătoarea Cynthia Stephens de la Curtea petiţiilor a dat verdictul în timpul unei audieri de joi şi a precizat că va emite un verdict scris vineri.

Oficiali din echipa de campanie lui Trump au afirmat că au depus petiţia pentru a opri numărătoarea voturilor.

Un consilier al echipei de campanie a lui Joe Biden susţine însă că acesta este "un exerciţiu de trimitere de mesaje".

"Nu au alt scop decât acela de a produce confuzie în rândul publicului privind ceea ce se întâmplă şi de a-şi susţine acuzaţiile fără bază că s-ar fi produs ilegalităţi", a declarat Bob Bauer.

ADVERTISING

Joe Biden a primit deja mai multe voturi decât oricare alt candidat din istoria SUA

SUA au înregistrat cea mai mare participare la alegerile prezidențiale din 1900, cu toate că se află în mijlocul pandemiei (Grafic)

Suporteri ai lui Trump au ieşit înarmaţi pe stradă. Proteste după alegeri în mai multe state americane, pe măsură ce se pare că Biden va deveni preşedinte

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇