Jandarmeria continuă să dea amenzi după protestul AUR de la Parlament: A ajuns la 50.000 de euro

Jandarmeria continuă să dea amenzi după protestul AUR de la Parlament: A ajuns la 50.000 de euro

Jandarmeria Capitalei continuă să anunţe câte amenzi a dat după protestul AUR de marţi de la Parlament.

S-a ajuns la sancţiuni în valoare totală de 252.800 de lei (peste 50.000 de euro).

„În continuarea măsurilor luate ziua de marţi, în contextul manifestaţiei de protest de la Palatul Parlamentului, suplimentar, au mai fost aplicate alte 51 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 54.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare. Total sancţiuni contravenţionale aplicate până în prezent: 168 de sancţiuni, în valoare totală de 252.800 lei”, se precizează într-un comunicat de joi al Jandarmeriei Bucureşti.

Aproximativ 1.200 de oameni au protestat, marţi, în apropierea Palatului Parlamentului, faţă de introducerea certificatului verde.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat că, în intervalul 8:00 – 10:45, aproximativ 1.200 de persoane s-au concentrat la poarta de acces către Camera Deputaţilor, fără a pătrunde în curtea Palatului Parlamentului, fiind opriţi de forţele de ordine.

„Ulterior, în jurul orelor 11:15, o parte din aceştia, însoţiţi de anumiţi parlamentari, s-au deplasat spre intrarea de la Senat. Aici au forţat porţile de acces, context în care una dintre porţi a cedat (s-a rupt încuietoarea).

ADVERTISING

Astfel, în curtea Palatului Parlamentului au pătruns în jur de 200-300 de persoane, restul persoanelor fiind blocate în exteriorul gardului împrejmuitor de către forţele de ordine", menţiona MAI.

Persoanele care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului au fost blocate pe scări şi la uşile de acces în clădire. Ulterior, au fost conduse în zona exterioară curţii imobilului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇