Bărbatul care ar fi vandalizat mașinile unor diplomați la protestul AUR este angajat la Vama Galați

Bărbatul care ar fi vandalizat mașinile unor diplomați la protestul AUR este angajat  la Vama Galați

Bărbatul care ar fi vandalizat autoturismele ambasadorilor Japoniei şi SUA, la protestul organizat de AUR la Palatul Parlamentului, este un agent vamal angajat al Direcției Regional Vamale Galaţi.

Viața Liberă Galați scrie că acesta a fost reținut  pe un bulevard din apropierea Palatului Parlamentului, după ce jandarmii au avut dovezi preliminare că bărbatul în cauză ar fi vandalizat cu vopsea mai multe autoturisme.

Ministerul de Interne transmite că au fost identificaţi peste 160 de protestatari și s-au aplicat 58 de sancțiuni.

ADVERTISING

Potrivit MAI, patru mașini au fost distruse, iar doi dintre proprietarii autovehiculelor au depus plângere în acest sens.

Amenzi de peste 200.000 de lei

117 amenzi în valoare de aproape 200.000 de lei au fost date până miercuri, după protestul de la Parlament, a anunțat Jandarmeria Capitalei.

Au mai fost identificate 211 persoane, fiind aplicate alte 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.500 de lei, în afara celor de marţi seară.

Conform unui comunicat MAI, din verificările efectuate a reieșit că 14 persoane, din cadrul a șase organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul grupului parlamentar AUR, „s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice”.

ADVERTISING

De asemenea, ieri fuseseră identificate alte 167 de persoane participante la protest și s-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 și Legii nr. 61/1991.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇