Israelul anunță că a ucis zeci de „teroriști” în Fâșia Gaza. Internetul și telefonia, tăiate din nou complet

Israelul anunță că a ucis zeci de „teroriști” în Fâșia Gaza. Internetul și telefonia, tăiate din nou complet

Zeci de ”terorişti” au fost ucişi la Khan Yunis (sud) şi Maghazi (centru), în Fâşia Gaza, bombardată intensiv, a anunțat, vineri, armata israeliană.

„Zeci de terorişti” au fost ucişi la Khan Yunis şi Maghazi, în centru, ”inclusiv ofiţeri din Unitatea Nukhba (elită, în arabă)”, anunţă armata israeliană, informează AFP. Un atac cu dronă a avut loc la Bureij, în centrul enclavei, a mai precizat armata.

De asemenea, la Khan Yunis, a fost ucis „un ofiţer din cadrul Unităţii Nukhba care a participat la masacrul de la 7 octombrie”.

ADVERTISING

De cealaltă parte, Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunțat că „peste 59 de morţi şi zeci de răniţi au fost conduşi la spitale în urma unor atacuri”, în noaptea de joi spre vineri, „în mai multe sectoare”.

„Multe persoane sunt blocate în continuare sub dărâmături, iar salvatori nu pot ajunge la ele”, potrivit aceleiaşi surse.

Situația se înrăutățește din cauza frigului

Ultimul bilanț anunțat de Ministerul Sănătăţii al Hamas indică 23.708 de morţi, majoritatea copii, adolescenţi şi femei de la începutul războiului în enclavă, şi 60.005 de răniţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O medie de 250 de morţi pe zi în războiul din Fâşia Gaza este „semnificativ superioară” oricărei medii dintr-un conflict recent - Siria (96,5 morţi pe zi), Sudan (51,6), Irak (50,8), Ucraina (43,9), Afganistan (23,8) sau Yemen (15,8), susține ONG-ul Exam.

Acest ONG subliniază într-un comunicat că situaţia umanitară a celor 2,4 milioane de locuitori ai Fâşiei Gaza, deja catastrofală, s-a agravat din cauza frigului.

Pe de altă parte, cel mai mare spital din Fâşia Gaza - Al Shifaa situat în oraşul Gaza (nord) - a reuşit să-şi reia parţial activitatea, a anunțat pe X directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Tedros Adhanom Ghebreyesus.

O echipă OMS a reuşit să livreze 9.300 de litri de combustibili şi furnituri medicale în vederea îngrijirii a 1.000 de pacienţi victime ale unor traumatisme şi a 100 de pacienţi care necesită dializă, a mai anunțat reprezentantul OMS.

ADVERTISING

În același timp, însă, Gaza a rămas din nou fără internet și telefonie.

„Regretăm să anunţăm că toate serviciile de telecomunicaţii din Fâşia Gaza au fost întrerupte din cauza agresiunii în curs”, a anunţat vineri, pe X, operatorul palestinian Paltel.

„Gaza este din nou ruptă de lume”, a anunțat operatorul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇