Israel: Sute de companii au intrat în grevă de 100 de minute, din solidaritate cu ostaticii

Israel: Sute de companii au intrat în grevă de 100 de minute, din solidaritate cu ostaticii

Sute de companii israeliene au intrat în grevă pentru 100 de minute, duminică, în semn de solidaritate cu cei peste 130 de ostatici deţinuţi încă în Fâşia Gaza.

Greva are loc la un apel al federaţiei sindicale israeliene Histadrut pentru a marca 100 de zile de la începerea războiului în Gaza, informează dpa.

La începutul grevei, mii de participanţi la un miting organizat de rude şi susţinători ai ostaticilor au păstrat tăcerea timp de 100 de secunde în semn de solidaritate. Mitingul de la Tel Aviv urmează să dureze până duminică seara.

„(Israelul este) în mijlocul unui vis teribil şi vreau să mă trezesc din acest vis teribil şi să creez un nou Israel", a afirmat liderul Histadrut, Arnon Ben-David.

ADVERTISING

„Azi facem grevă pentru a lucra împreună, pentru a reconstrui pământul Israelului. Vom reconstrui tot ceea ce au încercat să distrugă", a declarat el.

Războiul din Fâşia Gaza a fost declanşat de un atac terorist brutal şi de o amploare fără precedent comis de militanţi Hamas în sudul Israelului, pe 7 octombrie. Atacul s-a soldat cu aproximativ 1.200 de morţi şi răpirea a circa 250 de persoane care au fost duse în Fâşia Gaza.

Israelul a răspuns cu lovituri aeriene masive şi cu o ofensivă terestră lansată în 27 octombrie.

ADVERTISING

În timpul unei încetări temporare a focului în noiembrie, din Fâşia Gaza au fost eliberaţi 105 ostatici în schimbul unui număr de 240 de deţinuţi palestinieni aflaţi în închisori israeliene.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇