Irlanda prelungeşte al treilea lockdown până în martie şi instituie, în premieră, carantina obligatorie

Irlanda prelungeşte al treilea lockdown până în martie şi instituie, în premieră, carantina obligatorie

Irlanda va prelungi cel de-al treilea lockdown până la 5 martie şi va adopta pentru prima dată măsuri de carantină obligatorii pentru combaterea coronavirusului, a anunţat premierul Micheal Martin.

”Guvernul a decis să prelungească toate restricţiile actuale până la 5 martie pentru a reduce numărul de persoane infectate”, a declarat premierul irlandez jurnaliştilor.

Irlanda a impus în octombrie cele mai dure restricții din Europa: Oamenii aveau voie să iasă din casă doar pentru a merge la job, școală sau cumpărături

ADVERTISING

''Mesajul adresat oamenilor pentru următoarele şase săptămâni este foarte simplu: rămâneţi acasă, nu călătoriţi'', a spus el, citat de AFP.

Magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele şi şcolile vor rămâne închise, prelungind măsurile luate la începutul lunii ianuarie într-o ţară care a înregistrat până acum 2.997 de decese cauzate de noul coronavirus la o populaţie de 5 milioane de locuitori.

Între timp, în afară de ''câteva excepţii'', ''oricine intră (în Irlanda) din străinătate va fi supus unei carantine obligatorii'', a indicat vicepremierul Leo Varadkar.

ADVERTISING

El a explicat că, în majoritatea cazurilor, cei care vor sosi în ţară vor putea să intre în carantină la domiciliu, dar că ''acest lucru va fi obligatoriu pentru prima dată şi nu va mai fi cu titlu de recomandare''.

Pe de altă parte, toate persoanele care sosesc din Brazilia şi Africa de Sud vor fi supuse unei carantine obligatorii ''în unităţi speciale'', a adăugat premierul.

Persoanele din alte ţări şi care nu au un test negativ de mai puţin de 72 de ore vor trebui, de asemenea, să intre în carantină în hoteluri special organizate, a continuat el.

Călătoriile pe termen scurt, care nu necesită viză, din Africa de Sud sau America de Sud vor fi, de asemenea, interzise ''cel puţin'' până la 5 martie, a indicat premierul Martin.

Pentru prima dată, aceste noi restricţii se vor aplica tuturor porturilor şi aeroporturilor din Irlanda, inclusiv celor din Irlanda de Nord.

ADVERTISING

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇