ÎPS Teodosie a fost pensionat cu forța de la catedra universitară

ÎPS Teodosie a fost pensionat cu forța de la catedra universitară

Curtea de Apel Galați a decis marți definitiv că ÎPS Teodosie nu mai poate preda ca profesor titular la Facultatea de Teologie a Universității Ovidius din Constanța.

ÎPS Teodosie a contestat în instanță decizia Facultății de a nu-i prelungi postul de titular, după ce înaltul prelat a împlinit vârsta de pensionare. Tribunalul Constanța a respins cererea, dar Teodosie a făcut recurs. După decizia Curții de Apel de la Galați nu mai are însă căi de atac, potrivit Viața Liberă.

Universitatea Ovidius a abrogat metodologia prevăzută de legislație care ar fi permis prelungirea contractului lui Teodosie și legea nu o obligă să o reintroducă.

ADVERTISING

Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie, iar arhiepiscopul Tomisului a împlinit această vârstă pe 12 decembrie 2021.

Teodosie a fost decanul Facultății de Teologie timp de 14 ani, până în 2016. El conducea și Școala Doctorală de Teologie de la Universitatea ”Ovidius” și anul trecut Patriarhia acuza chiar plagiate și numeroase probleme aici.

Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu mai poate deține nicio funcție în universitate și nu mai poate face parte din Consiliul Facultății de Teologie. El va putea activa în universitate doar în sistem ”plata cu ora”, dacă va fi solicitat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇