ÎPS Teodosie trebuie să demoleze o biserică pe care a ridicat-o la Constanţa, fără autorizaţie, pe un trotuar

ÎPS Teodosie trebuie să demoleze o biserică pe care a ridicat-o la Constanţa, fără autorizaţie, pe un trotuar

Instanţa a decis demolarea unei biserici din Constanţa, care a fost ridicată fără autorizaţie pe un trotuar, cum se poate vedea din imaginea de mai jos.

Primăria Constanţa trebuie să demoleze acea construcţie în termen de 90 de zile, iar decizia e definitivă.

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că se află în dialog cu Primăria pentru găsirea unei soluţii, menţionând că nici municipalitatea "nu doreşte să-şi lege numele de o asemenea demolare".

Primăria Constanţa a dat în judecată Arhiepiscopia Tomisului în legătură cu biserica, iar în octombrie 2020 Judecătoria Constanţa a decis că aceasta trebuie să fie demolată.   

ADVERTISING

"Obligă pârâta să desfiinţeze lucrările de construcţie realizate fără autorizaţie de construire la imobilul situat în Constanţa, Bulevardul Tomis nr. 322, zona Macul Roşu, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Autorizează reclamantul să desfiinţeze lucrările de construcţie realizate fără autorizaţie de construire (…), în caz de neexecutare a obligaţiei în termenul acordat, pe cheltuiala pârâtei”, a decis Judecătoria Constanţa.   

Hotărârea acestei instanţei a fost atacată cu apel de Arhiepiscopia Tomisului. Tribunalul Constanţa a decis, în această săptămână, să respingă acţiunea ca nefondată, iar în acest caz hotărârea primei instanţe a devenit definitivă.   

ADVERTISING

Arhiepiscopia Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie, a transmis, miercuri, un punct de vedere în legătură cu această situaţie.   

"Juridic vorbind, şi deciziile definitive pot fi atacate pe căi excepţionale. Vom gândi care este cea mai bună cale.

Dincolo de aceasta, suntem în continuare în dialog cu Primăria pentru găsirea unei soluţii, pentru că nici Primăria nu doreşte să-şi lege numele de o asemenea demolare. În fond, nu se pune problema de demolare ci de relocare a unui locaş temporar de cult al Parohiei Izvorul Tămăduirii”, căruia până acum nu i s-a găsit un loc potrivit. Biserica va respecta legea, dar legea nu poate fi împotriva interesului general al comunităţii”, a precizat Arhiepiscopia Tomisului.

Arhiepiscopia Tomisului despre biserica din Tomis Nord: Nu vorbim de demolare, ci de relocare. VIDEO

Publicată de Replica de Constanta pe Miercuri, 15 decembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇