Iohannis laudă Armata Română pentru implicarea în prevenirea și combaterea răspândirii Covid: A contribuit semnificativ la protejarea şi salvarea vieţilor

Iohannis laudă Armata Română pentru implicarea în prevenirea și combaterea răspândirii Covid: A contribuit semnificativ la protejarea şi salvarea vieţilor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei Române şi a afirmat că implicarea Armatei în efortul naţional de prevenire şi combatere a răspândirii coronavirusului a fost exemplară.

„În fiecare an, pe 25 octombrie, sărbătorim Armata României şi îi comemorăm pe cei care, de-a lungul istoriei, au luptat pentru apărarea naţiunii şi a statului român. (…) Trăim însă vremuri care ne obligă să privim Armata şi dintr-o altă perspectivă, anume aceea în care militarii săi sunt angajaţi într-un altfel de război, cu un inamic nevăzut şi foarte dificil de combătut, noul coronavirus.

ADVERTISING

Implicarea Armatei României în acest efort naţional, încă de la debutul pandemiei de COVID-19, a fost exemplară. Personalul de specialitate şi cele mai adecvate mijloace de care Armata dispune au contribuit semnificativ la protejarea şi salvarea vieţilor cetăţenilor şi la limitarea, pe cât posibil, a răspândirii acestei boli. Salut eforturile medicilor militari şi devotamentul lor total încă de la primele semne ale apariţiei virusului în ţara noastră”, a completat preşedintele României.

ADVERTISING

Şeful statului a subliniat şi implicarea personalului militar şi civil care a avut misiuni specifice în perioada instituirii stării de urgenţă.

„Totodată, apreciez implicarea personalului militar şi civil din Armata României care a avut misiuni specifice în perioada instituirii stării de urgenţă şi, ulterior, a declarării stării de alertă, o dovadă în plus a sprijinului consistent dat autorităţilor naţionale în confruntarea cu actuala criză sanitară.

Armata României este pregătită nu numai să apere populaţia şi teritoriul împotriva oricărei agresiuni externe, dar şi să sprijine autorităţile centrale şi locale în situaţii de criză”, a mai spus Iohannis.

ADVERTISING

Citeste opiniile zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇