Întâlnirea de la biserică dintre capii Poliției și interlopi - Tribunalul București respinge definitiv redeschiderea dosarului împotriva lui Gavriș

Întâlnirea de la biserică dintre capii Poliției și interlopi - Tribunalul București respinge definitiv redeschiderea dosarului împotriva lui Gavriș

Tribunalul București a respins definitiv, marți, redeschiderea dosarului în care Inspectoratul General al Poliției Române îl acuza pe comisarul Radu Gavriș pentru scurgerea către presă a imaginilor de la întâlnirea din vară dintre șefii Poliției și liderii clanului Duduienilor.

Prin decizia de azi, Tribunalul București a declarat închis definitiv și dosarul deschis împotriva lui Gavriș, dar și a lui Marian Mihoci și Bogdan Trandafir, în legătură cu sporul de toxicitate primit de polițiștii de la Omoruri. O cercetare disciplinară ce a vizat toată conducerea de la Omoruri a arătat oricum, în vara trecută, că totul a fost legal.

ADVERTISING

În legătură cu scandalul înregistrării, amintim că în august, după moartea interlopului cunoscut sub numele de Emi Pian, ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu.

Întâlnirea din noaptea de 8 spre 9 august a avut loc pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian, având în vedere că restricțiile impuse de pandemie nu permiteau o ceremonie uzuală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întregul scandal s-a terminat cu demisia chestorului principal Liviu Vasilescu de la conducerea Poliției Române, acesta explicând însă că nu a greșit cu nimic, ci doar așa a putut fi asigurată ordinea publică.

ADVERTISING

IGPR a vrut însă ca cei care au dat imaginile presei să fie identificați și pedepsiți. Astfel, chestorul Eduard Miritescu, cel care a preluat conducerea interimară după plecarea lui Vasilescu, a făcut plângere penală pentru abuz în serviciu, fiind vizat și Radu Gavriș.

Procurorul de caz a clasat dosarul. Însă, înainte de pensionare, procurorul-şef al DNA Călin Nistor a cerut instanței redeschiderea dosarului.

Acum, Tribunalul București a respins acest demers.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇