Întâlnirea de la biserică dintre capii Poliției și interlopi - Tribunalul București respinge definitiv redeschiderea dosarului împotriva lui Gavriș

Întâlnirea de la biserică dintre capii Poliției și interlopi - Tribunalul București respinge definitiv redeschiderea dosarului împotriva lui Gavriș

Tribunalul București a respins definitiv, marți, redeschiderea dosarului în care Inspectoratul General al Poliției Române îl acuza pe comisarul Radu Gavriș pentru scurgerea către presă a imaginilor de la întâlnirea din vară dintre șefii Poliției și liderii clanului Duduienilor.

Prin decizia de azi, Tribunalul București a declarat închis definitiv și dosarul deschis împotriva lui Gavriș, dar și a lui Marian Mihoci și Bogdan Trandafir, în legătură cu sporul de toxicitate primit de polițiștii de la Omoruri. O cercetare disciplinară ce a vizat toată conducerea de la Omoruri a arătat oricum, în vara trecută, că totul a fost legal.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În legătură cu scandalul înregistrării, amintim că în august, după moartea interlopului cunoscut sub numele de Emi Pian, ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu.

Întâlnirea din noaptea de 8 spre 9 august a avut loc pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian, având în vedere că restricțiile impuse de pandemie nu permiteau o ceremonie uzuală.

Întregul scandal s-a terminat cu demisia chestorului principal Liviu Vasilescu de la conducerea Poliției Române, acesta explicând însă că nu a greșit cu nimic, ci doar așa a putut fi asigurată ordinea publică.

IGPR a vrut însă ca cei care au dat imaginile presei să fie identificați și pedepsiți. Astfel, chestorul Eduard Miritescu, cel care a preluat conducerea interimară după plecarea lui Vasilescu, a făcut plângere penală pentru abuz în serviciu, fiind vizat și Radu Gavriș.

Procurorul de caz a clasat dosarul. Însă, înainte de pensionare, procurorul-şef al DNA Călin Nistor a cerut instanței redeschiderea dosarului.

Acum, Tribunalul București a respins acest demers.

Citește și: