Instanţa a respins contestaţia lui IPS Teodosie la decizia de carantinare

Instanţa a respins contestaţia lui IPS Teodosie la decizia de carantinare

Contestaţia arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, la decizia de carantinare a fost respinsă, joi, de Judecătoria Constanţa, dar decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de două zile de la comunicare.

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea arhiepiscopului la decizia de carantinare emisă de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că, în data de 25 ianuarie, a fost depusă la Judecătoria Constanţa acţiunea de contestare a deciziei DSP, solicitându-se, pe de o parte, suspendarea efectelor, pe de altă parte, anularea hotărârii.    

Arhiepiscopia Tomisului a menţionat că un motiv pentru contestarea acestei decizii este faptul că documentul nu este semnat.    

“Actul emis de DSP Bucureşti nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită şi asumată de a emite un act administrativ şi nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei.

Ca atare, el nu este temeinic, nu îndeplineşte condiţiile formale impuse de lege şi nu are legalitate.

Adică el NU EXISTĂ. Prin însăşi natura sa, Decizia de Confirmare a Carantinării trebuie semnată de către persoana împuternicită, căci actul semnării reprezintă manifestarea sa de voinţă în sensul restrângerii drepturilor şi libertăţilor prevăzute de Constituţia României – libertatea individuală, libera circulaţie, viaţa intimă, familială şi privată, libertatea cultelor şi dreptul la muncă.

Fără semnătură, actul nu are autenticitate, conform normelor de drept”, se arată în comunicat.    

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat, luni seara, că ÎPS Teodosie a ales să se carantineze la sediul Palatului Arhiepiscopal. Reprezentanţii acestei instituţii au precizat că autorităţile au emis decizia de carantinare pe numele ÎPS Teodosie deoarece acesta a revenit, în 20 ianuarie, din Iordania, ţară aflată în zona roşie.     

Decizia i-ar fi fost comunicată doar luni după-amiază, iar luni a fost amendat de trei ori pentru că a participat la evenimente publice.