ÎPS Teodosie a fost amendat de trei ori într-o zi după ce n-a stat în carantină - cum reacționează Arhiepiscopia Tomisului

ÎPS Teodosie a fost amendat de trei ori într-o zi după ce n-a stat în carantină - cum reacționează Arhiepiscopia Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost amendat pentru a treia oară, luni, din cauza nerespectării carantinei, acesta continuând să participe la diverse manifestări dedicate Zilei Unirii Principatelor Române.

„Astăzi, în jurul orei 14.25, poliţişti din cadrul Secţiei 3 au identificat un bărbat, de 66 de ani, care se afla în interiorul unui imobil din municipiul Constanţa, participând la un eveniment, deşi pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs.

ADVERTISING

Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei", a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

A treia amendă a fost primită de ÎPS Teodosie după ce a participat, conform programului acestuia anunţat duminică, la o conferinţă desfăşurată la Centrul Eparhial Tomis din Constanţa.

Dimineaţă, el a fost sancţionat contravenţional de două ori pentru nerespectarea carantinei, cu câte 1.000 de lei, după ce a oficiat o slujbă în Catedrala arhiepiscopală şi, ulterior, a participat la un eveniment dedicat Unirii Principatelor Române.

ADVERTISING

ÎPS Teodosie ar fi trebuit să fie în carantină la domiciliu printr-o măsură dispusă la sfârşitul săptămânii trecute de Direcţia de Sănătate Publică.

Pe 21 decembrie, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat într-o conferinţă de presă că nu a înţeles de ce s-a prelungit starea de alertă, pentru că nu se justifică această decizie. El a spus că nu slujeşte purtând mască şi că nu se vaccinează nici în 2022, pentru că, aşa cum a mai susţinut, are alergie. 

Reacția Arhiepiscopia Tomisului: Amenzile sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoştinţă a deciziei de carantinare

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că amenzile care i-au fost date arhiepiscopului Teodosie sunt ilegale, ele fiind aplicate înaintea aducerii la cunoştinţă a deciziei de carantinare.

ADVERTISING

"Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP Bucureşti a sosit în mail-ul personal al ÎPS în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoştinţă în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care ÎPS participa.

În măsura în care amenzile date ÎPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoştinţă a deciziei de carantinare", se arată în comunicatul transmis de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu.

Potrivit acestuia, sancţiunile contravenţionale vor fi contestate.

"Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat", se mai spune în comunicat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇