Coaliția de guvernare nu s-a înțeles asupra Certificatului verde, ÎPS Teodosie salută indecizia

Coaliția de guvernare nu s-a înțeles asupra Certificatului verde, ÎPS Teodosie salută indecizia

PNL şi PSD nu au reuşit să ajungă la un acord asupra Cetificatului verde, astfel că şansele să mai fie implementat până la finalul acestui an sunt foarte mici.

Potrivit unor surse politice, partidele nu se înţeleg în privinţa prevederilor din proiect referitoare la sancţiuni şi la obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că prevederea privind condiţionarea accesului la locul de muncă de certificatul verde este neconstituţională, arătând că au fost consultaţi specialişti în acest sens. 

ADVERTISING

PSD nu este de acord nici ca aleşii, indiferent că vorbim de parlamentari sau primari, să fie incluşi în acest proiect şi să fie obligaţi să prezinte certificatul verde. 

O discuţie pe acest subiect a avut loc, miercuri seara, şi cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit surselor. 

Pentru că nu s-a ajuns la un consens, Guvernul ar putea renunţa la a trimite proiectul de lege, de urgenţă, la Parlament, săptămâna viitoare.

Iniţial, Executivul era pregătit ca vineri să treacă acest proiect prin şedinţa de Guvern, iar parlamentarii erau pregătiţi să revină, săptămâna viitoare, la muncă pentru a-l adopta în cele două Camere ale Parlamentului. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţa recent că este dispus să demisioneze dacă nu se va ajunge la un acord pentru aprobarea legii certificatului COVID. 

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie salută neadoptarea Certificatului verde

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că este de acord cu ideea potrivit căreia certificatul verde nu ar mai fi obligatoriu la locul de muncă, el considerând că oamenii nu trebuie să fie "dispreţuiţi şi trataţi cu distanţă". El consideră că acest certificat verde reprezintă doar un pretext, "un instrument de oprimare, un instrument de dezbinare".

ADVERTISING

"Sigur că e foarte bine că se pune problema ca să nu mai existe aşa ceva. Cum să îngrădeşti dreptul la muncă? E atât de aberant. Nu mai poţi munci fără certificat, un certificat care nu are relevanţă. Este doar un pretext, un instrument de oprimare, un instrument de dezbinare. Să fim serioşi, suntem trataţi ca nişte copii fără minte. Sfântul Pavel ne spune să fim copii când e vorba de răutate, adică să fim nevinovaţi precum copiii, să nu ne duşmănim, să nu ne agresăm, să nu ne jignim, dar când e vorba de relaţia interumană, de modul de a ne duce existenţa, să fim la minte nu copii, ci desăvârşiţi”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇