Înghețată retrasă din Carrefour, pentru că era contaminată cu un pesticid cancerigen

Înghețată retrasă din Carrefour, pentru că era contaminată cu un pesticid cancerigen

Mai multe loturi de îngheţată au fost retrase de la vânzare în magazinele Carrefour, din cauza conţinutului de oxid de etilenă.

”Vă informăm ca urmare a notificării primite din partea producatorului Froneri Franța, CARREFOUR ROMANIA SA a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolelor menționate mai jos. Motivul rechemării: prezența oxid de etilena în aditivul utilizat în fabricarea produselor – guma de carruba”, indică anunţul postat pe site-ul Autorităţii Naţionale  Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

ADVERTISING

Lista produselor cu probleme poate fi consultată AICI. Este vorba despre produse ”marcă proprie”. Oxidul de etilenă este un pesticid considerat a fi cancerigen, care a fost interzis în urma cu 10 ani în UE.

Produsele menţionate au fost livrate la nivel national, in toate magazinele din reţeaua Carrefour. Niște sortimente produse de aceeași firmă au fost retrase și din Metro.

Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

În ultima perioadă, mai multe tipuri de îngheţată şi deserturi au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă.

Vă mai recomandăm să citiți:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇