India a lansat din greșeală o rachetă asupra Pakistanului

India a lansat din greșeală o rachetă asupra Pakistanului

India a anunțat, vineri, că a lansat din greșeală o rachetă asupra Pakistanului, în timpul unei operațiuni de mentenanță din timpul acestei săptămâni.

Ministrul Indian al Apărării a spus că a fost o defecțiune tehnică.

”Pe 9 martie, în cursul unor operațiuni de mentenanță, o eroare tehnică a dus la lansarea accidentală a unei rachete. Informațiile au arătat că racheta a căzut într-o regiune din Pakistan. Incidentul este profund regretabil, dar suntem recunoscători că nu au existat pierderi de vieți omenești în urma acestui accident”, a spus ministrul, citat de Reuters.

ADVERTISING

Oficialul a mai precizat că guvernul indian a lansat o anchetă la cel mai înalt nivel.

La rândul său, Pakistanul a anunțat că racheta nu era armată și că s-a prăbușit lângă orașul Mian Channu, la aproximativ 500 de kilometri de capitala Islamabad.

Guvernul pakistanez l-a convocat pe ambasadorul indian, pentru a înregistra formal un protest în urma incidentului. Oficialii au arătat și că au fost puse în pericol zborurile, cât racheta a străbătut cerul Pakistanului.

Guvernul de la Islamabad a transmis Indiei să fie ”conștientă că astfel de neglijențe vor avea consecințe neplăcute”.

ADVERTISING

Experții militari au avertizat că pot avea loc astfel de accidente între țările vecine care dețin arme nucleare și care au luptat în 3 războiae și mai multe confruntări armate de-a lungul anilor, în special pe disputata regiune Kashmir.

Tensiunile au crescut în ultimele luni și acest incident e privit cu maximă îngrijorare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇