Incendiu uriaș la un terminal de păcură într-unul dintre cele mai mari porturi ale Rusiei de la Marea Neagră (Video)

Incendiu uriaș la un terminal de păcură într-unul dintre cele mai mari porturi ale Rusiei de la Marea Neagră (Video)

Un incendiu de proporţii a cuprins terminalul de păcură de la Novorossiisk, unul dintre cele mai mari porturi ruseşti de la Marea Neagră, situat la aproximativ 172 km de Crimeea.

Terminalul, care are o capacitate de 119.000 de metri cubi şi furnizează 5 milioane de tone de păcură pe an, este principalul centru de export de petrol al Rusiei în regiune, relatează The Guardian.

Deocamdată nu este clar dacă incendiul a fost cauzat de un atac cu drone ucrainene, în condiţiile în care au existat mai multe astfel de atacuri pe teritoriul rusesc în ultima zi.

ADVERTISING

Ucraina a demonstrat că are capacitatea de a ajunge cu dronele sale până la acest port, situat în estul Mării Negre, după ce săptămânile trecute a trimis aici mai multe drone navale kamikaze şi a reuşit lovirea unei nave militare ruseşti.

Noaptea trecută, o clădire din centrul Moscovei a fost lovită în timpul unui atac cu drone, provocând o explozie. Primarul Serghei Sobianin a declarat că apărarea aeriană a doborât drona, iar resturile acesteia au căzut pe Centrul Expo din oraș. Acesta este un spațiu expozițional mare, folosit pentru conferințe și convenții, și este situat la mai puțin de 5 km de Kremlin.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇