Explozie la o benzinărie din Rusia. UPDATE Bilanțul negru urcă la 35 de morți și peste 100 de răniți (Video)

Explozie la o benzinărie din Rusia. <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Bilanțul negru urcă la 35 de morți și peste 100 de răniți (Video)

Un incendiu care a izbucnit la o benzinărie din regiunea Daghestan, din sudul Rusiei, a ucis cel puţin 35 de persoane, inclusiv trei copii, rănind alte zeci de persoane, au anunţat marţi dimineaţă agenţiile de presă ruse.

UPDATE 15:55 – Explozia masivă de luni seară de la benzinăria din Daghestan, republică din sudul Rusiei, a ucis 35 de persoane şi a rănit alte 115, potrivit unui bilanţ actualizat anunţat marţi de oficiali ruşi. Familiile celor morţi vor primi câte 1 milion de ruble (aproximativ 10.000 de dolari) fiecare, iar cele ale răniţilor între 200.000 şi 400.000 de ruble (aproximativ 2.000-4.000 de dolari), au declarat autorităţile din Daghestan.

ADVERTISING

UPDATE 13:43 - Cel puţin 35 de persoane au murit în această explozie şi circa 80 de persoane au fost rănite, potrivit celui mai recent bilanţ publicat de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, relatează AFP.

UPDATE 9:00 - Cel puţin 75 de persoane au fost rănite, dintre care 10 se află în stare critică. Treisprezece dintre răniţi sunt copii. O parte dintre victime vor fi transportate la Moscova. Numărul morților a ajuns la 27, dintre care trei copii. Pompierii au avut nevoie de mai mult de trei ore şi jumătate pentru a stinge incendiul care s-a extins pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi.

ADVERTISING

Inițial, informațiile vorbeau despre cel puţin 12 morți și peste 60 de răniți.

Focul a izbucnit luni seară la un atelier de reparaţii auto de pe marginea unei autostrăzi din capitala Daghestanului, Mahacikala, şi a provocat explozii extinzându-se la o benzinărie din apropiere, au declarat oficialii. Două dintre cele opt rezervoare ale benzinăriei au explodat, potrivit agenţiei TASS. Exploziile au fost atât de puternice, încât s-au simţit în locuinţele unei suburbii din apropiere.

Familiile victimelor vor primi despăgubiri, iar autorităţile au deschis o anchetă.

ADVERTISING

Imagini postate online au arătat o clădire cu un etaj în flăcări, iar martorii au declarat că semăna cu scena unui război.

Взрыв в Махачкале. 10 человек погибли #shorts

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇