Incendiu puternic în Capitală, la un bloc în reabilitare. Doi pompieri au ajuns la spital, iar autobuzele nu circulă în zonă (Foto&Video)

Incendiu puternic în Capitală, la un bloc în reabilitare. Doi pompieri au ajuns la spital, iar autobuzele nu circulă în zonă (Foto&Video)

Un incendiu a izbucnit, miercuri, la un bloc cu 10 etaje din Calea Rahovei 325 din Bucureşti, în zonă fiind degajări mari de fum.

La nici o oră de la anunțul ISU privind incendiul, acesta nu mai ardea cu flacără.

Incendiul este localizat, au anunțat salvatorii la 2 ore după începerea intervenției.

Au acționat 20 autospeciale de stingere, 3 autoscări, 5 SMURD și
2 de descarcerare.

Doi pompieri cu expunere la fum au fost transportati la Spitalul Floreasca, ei fiind conștienți.

38 de locatari au fost evacuați. Șapte au primit îngrijiri la fața locului.

O femeie de 84 de ani a fost transportată la Spitalul Universitar, din cauza expunerii la fum, iar alte două persoane nu vor să fie duse la spital. Este vorba despre un bărbat de 65 de ani, dar și de o fetiță de 10 ani unde aparținătorii refuză transportul.

ADVERTISING

Totodată, a fost rănit și un polițist local, dar nu a avut nevoie să fie transportat la o unitate medicală: „Polițist local cu tăietură la nivelul unui braț, conștient, a primit îngrijiri la fața locului, nu necesită transport la spital”.

În acest moment se mai degajă fum din fațada blocului.

WhatsApp-Image-2021-08-11-at-12.57.06
Foto: ISU București Ilfov

Potrivit unui bărbat care locuiește în imobil, incendiul a izbucnit la etajul 1:

„Din câte știu eu, copilul meu era la etajul 10. M-a sunat și mi-a zis că iese fum. L-am pus să filmeze, am văzut că iese fum, după care i-am spus să coboare. De la etajul 1 ardea. Mai multe nu știu.

Erau băieții de la reabilitare aici. Nu știu dacă de la ei a pornit sau nu. Am auzit niște copii că țipau că nu aveau aer. Pompierii au venit repede”, a povestit locatarul, la Digi24.

ISU București Ilfov

Circulația tramvaielor a fost reluată

Circulația tramvaielor în zonă a fost reluată. În schimb, autobuzele sunt încă blocate.

Anterior, traficul rutier fusese blocat, iar tramvaiele nu au circulat zeci de minute.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este vorba despre linia 32, blocată în stația Piața Rahova, pe ambele sensuri. Iată anunțul STB, care notează că și autobuzele sunt afectate:

INCENDIU_RAHOVA_98_INQUAM_Octav_Ganea_S
Inquam Photos / Octav Ganea

Restricții de trafic

Au fost impuse restricţii de trafic pentru a ajuta echipajele de la ISU să poată interveni şi ridica autoscările.

Incendiul s-a manifestat pe două laturi ale blocului, iar pe cea din spate chiar pe toată fațada, de la parter până la etajul 10! Pe latura din față, incendiul ajungea până la etajul 2.

”Intervenția este în dinamică, se evacuează mai mulți locatari de la etajele în zona cărora se manifestă incendiul. Pe partea din spate a blocului fațada este afectată în totalitate de flăcări, iar pe partea din față doar până la nivelul etajului doi și eforturile noastre se concentrează pentru oprirea propagării incendiului.

INCENDIU_RAHOVA_104_INQUAM_Octav_Ganea_S
Inquam Photos / Octav Ganea

Pe partea din spate arde fațada de la parter până la etajul 10. Acolo nu sunt posibilități de amplasare a unei scări. Există un dispozitiv de la nivelul solului, cu autospeciale, cu linie de furtun și cu tunul de la autospecială. Aceasta este singura soluție pe care o avem”, a declarat Daniel Vasile, reprezentant ISU, la Antena3.

ADVERTISING

Potrivit sursei citate, blocul este în curs de reabilitare termică. Locatarii povestesc că a luat foc polistirenul care se foloseşte pentru izolarea termică. O femeie a relatat pentru Antena3 că a văzut toată schela de pe faţada din spate în flăcări.

Au fost constituite echipe de căutare-salvare pentru evacuarea locatarilor.

WhatsApp-Image-2021-08-11-at-12.06.48
Imagini: ISU București Ilfov
INCENDIU_RAHOVA_101_INQUAM_Octav_Ganea_S
Inquam Photos / Octav Ganea


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇