Incendiu la groapa de gunoi a Sighișoarei UPDATE Șeful Gărzii de Mediu: Suntem la mila vântului, din păcate

Incendiu la groapa de gunoi a Sighișoarei <span style="color:#ff0000;font-size:100%;">UPDATE</span> Șeful Gărzii de Mediu: Suntem la mila vântului, din păcate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Horea” al judeţului Mureş a transmis, luni seara, un mesaj de avertizare prin RO-ALERT pentru locuitorii municipiului Sighişoara, după izbucnirea unui incendiu la groapa de gunoi a oraşului, cu degajări mari de fum.

Conform reprezentanţilor ISU, incendiul se manifestă cu flacără deschisă pe o suprafaţă de aproximativ 400 metri pătraţi.

În ajutorul pompierilor din Sighişoara se deplasează şi o autospecială din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş.

"A fost anunţată şi Garda de Mediu despre existenţa incendiului (…) În momentul de faţă sunt degajări mari de fum la incendiu, în acest sens a fost transmis un mesaj pentru avertizarea populaţiei prin intermediul aplicaţiei RO-ALERT", a mai informat ISU Mureş.

UPDATE: Şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a afirmat, luni seară, că fumul nu ajunge în zone locuite, dar ”suntem la mila vântului”.

”Dacă se schimbă direcţia vântului, lucrurile devin neplăcute din punct de vedere al simţurilor. Mirosul acesta de gunoi ars se poate răspândi pe kilometri în jurul gropii, în funciţe de direcţia vântului. Suntem la mila vântului, din păcate”, a spus Berceanu.

Berceanu a precizat că, ultima dată când a luat foc groapa de gunoi, a ars mocnit o lună de zile.

Și anul trecut a avut loc un incendiu la groapa de gunoi a municipiului Sighişoara.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇