Încă doi români nevaccinaţi au murit de varianta Delta a Covid

Încă doi români nevaccinaţi au murit de varianta Delta a Covid

Încă două decese au fost înregistrate ca urmare a infectării cu tulpina Delta a coronavirusului, anunţă INSP.

Este vorba despre două persoane nevaccinate, de 35 şi 62 de ani, din judetul Bacau. Ambii pacienţi aveau condiții medicale preexistente.

În România, au fost confirmate, până la acest moment, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta, în 9 județe din țară, cele mai multe fiind înregistrate în Ilfov, Argeș și București.

Un prim deces cauzat de tulpina Delta a fost declarat pe 24 iunie, la o femeie de 72 de ani, din Pitești, tot nevaccinată.

ADVERTISING

Covid Delta se răspândește cu viteză în Europa și SUA, după ce deja a făcut ravagii în multe țări din Asia.

Unele țări încep să reimpună deja restricții pentru a limita cât mai mult impactul cu noul val, altele, cum e și România, încă sunt concentrate pe eliminarea măsurilor, în speranța unei veri cu concedii cât mai aproape de normalitate.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vacinarea împotriva COVID-19 arată că Delta are un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

CNCAV anunță că Pfizer/BioNTech asigură o protecție de spitalizare de 96%, iar AstraZeneca/Vaxzevria asigură o protecție de 92%.

Citește mai multe despre situația cauzată de COVID în România și Europa:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇