Cîţu e convins că nu vine "niciun val 4" şi nu vrea să mai audă de restricţii: Eu voi susţine ca economia să rămână deschisă

Cîţu e convins că nu vine "niciun val 4" şi nu vrea să mai audă de restricţii: Eu voi susţine ca economia să rămână deschisă

Premierul Florin Cîţu susţine că România nu ar trebui să se confrunte cu un al patrulea val al pandemiei de COVID-19, în condiţiile în care populaţia se vaccinează.

El a declarat, vineri, la Botoşani, că economia ţării nu ar trebui să mai aibă de suferit din cauza noului coronavirus, subliniind că va milita pentru ca „economia să rămână deschisă”.

„Dacă ne vaccinăm, nu ar trebui să avem niciun val patru. S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum.

Singura soluţie este să ne vaccinăm. Nu mi se pare normal să mai închidem economia când avem aceste vaccinuri. Eu voi susţine ca economia să rămână deschisă, să nu mai avem niciun fel de restricţii, pentru că nu trebuie ca cei care s-au vaccinat să mai sufere. Trebuie să meargă înainte”, a afirmat Cîţu.

Premierul Florin Cîţu a avut, vineri, o întâlnire cu primarii Partidului Naţional Liberal din judeţul Botoşani pe tema proiectelor de investiţii.

ADVERTISING

Pentru că vaccinarea nu merge deloc bine, la toamnă probabil vom avea valul 4 de Covid şi se vor impune noi restricţii, avertizează Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, cel care pentru o foarte scurtă perioadă de timp a lucrat şi la Ministerul Sănătăţii.

Specialistul este de părere că la toamnă ne putem aștepta la o creștere a numărului de cazuri, mai ridicată acolo unde persoanele nu s-au imunizat.

"Valul 4 nu va avea intensitatea valului 3, în ciuda faptului că tulpina Delta este mai infecțioasă, pentru că avem un procent din populație care este deja vaccinată. Chiar dacă ești imunizat, te poți infecta, dar simptomele vor fi ușoare sau moderate", mai spune profesorul Cherecheș la TVR.

ADVERTISING

Detalii aici: La toamnă am putea avea noi restricţii. Răzvan Cherecheș: În cel mai fericit scenariu, abia în primăvară vom ajunge la imunitatea de grup

Şi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a avertizat recent că, dacă nu ne vaccinăm, ”ne putem aştepta la un val patru mai intens”.

Citeşte şi: Adrian Wiener: Cu siguranță vine valul 4 și va fi cu varianta Delta, mult mai contagioasă. E tragic ce se întâmplă cu vaccinarea - Interviu

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇