În Ungaria, vârful celui de-al doilea val al pandemiei de Covid e așteptat în decembrie - ianuarie

În Ungaria, vârful celui de-al doilea val al pandemiei de Covid e așteptat în decembrie - ianuarie

Ungaria îşi va menţine frontierele închise şi va face obligatorie purtarea măştilor în cinematografe, teatre şi instituţii sociale pentru a ţine sub control propagarea coronavirusului, a declarat miercuri premierul Viktor Orban, citat de Reuters.

Orban a declarat că al doilea val al pandemiei este de aşteptat să atingă vârful în decembrie-ianuarie, adăugând că guvernul său a impus un plafon la preţul testelor pentru COVID-19 la 19.500 forinţi (64,36 dolari) fiecare.

'Am pregătit sistemul nostru de sănătate. Necesarul de echipamente, de paturi de spital, ventilatoare şi de personal pentru operarea acestora sunt gata', a spus Orban într-o înregistrare video pe Facebook.

ADVERTISING

'Puteţi fi siguri, dacă contractaţi această boală, vă veţi vindeca', a spus Orban, al cărui guvern încearcă să menţină restricţii minime pentru a preveni un prejudiciu suplimentar pentru economie.

Ungaria şi-a închis frontierele la începutul lunii pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2, exceptând ulterior turiştii venind din trei state vecine, ceea ce a suscitat critici din partea Comisiei Europene.

Şcolile vor rămâne deschise, în timp ce restaurantele şi barurile vor fi autorizate să funcţioneze până la ora locală 23:00 (21:00 GMT), a declarat Orban, în timp ce guvernul de la Budapesta încearcă să evite o nouă intrare în izolare precum cea care care a condus la o recesiune economică de 13,6% în al doilea trimestru.

ADVERTISING

După o creştere a numărului de cazuri noi în ultimele săptămâni, Ungaria a raportat miercuri 581 de noi cazuri de SARS-CoV-2, ceea ce ridică totalul de infecţii la 14.460, cu 654 de decese.

Premierul Orban a declarat că purtarea măştii va fi obligatorie în cinematografe, teatre, instituţii sociale, precum şi în transportul public şi în magazine.

'Am dat ordin poliţiei să controleze strict şi să aplice aceste reglementări, iar dacă este necesar să-i penalizeze pe cei care le încalcă', a mai spus premierul ungar.

ADVERTISING

Un nou record absolut de cazuri de îmbolnăviri de Covid pentru România

Medic despre ce a provocat explozia numărului de îmbolnăviri de Covid și ce spun Iohannis și Orban despre situația îngrijorătoare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇