Ce a provocat numărul record de îmbolnăviri de Covid din ultimele 24 de ore - explicația unui medic de la Spitalul Militar

Ce a provocat numărul record de îmbolnăviri de Covid din ultimele 24 de ore - explicația unui medic de la Spitalul Militar

Numărul record de infectări cu coronavirus din ultimele 24 de ore în România nu este o consecinţă a redeschiderii școlilor, susţine Ioan Ștefan, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Militar Central.

Explozia de cazuri ar fi mai degrabă legată de perioada concediilor, a spus medicul la Digi24.

"Nu aș relaționa creșterea numărului cazurilor cu redeschiderea școlilor, ci cu perioada de concedii care s-a încheiat. Ne menținem într-un platou.

Ne preocupă riscurile suplimentare pe care le implică începerea școlilor. Școala începe pentru noi toți în societate, toți dăm un examen, întreaga comunitate și trebuie să le predăm copiilor lecții despre purtarea măștilor, distanțarea fizică. Trebuie să facem asta cu răbdare, cu tact, cu înțelepciune.

ADVERTISING

Se poate constata că a fost infinit mai ușor să închizi școlile decât să le redeschizi", a spus medicul.

În ceea ce priveşte un viitor vaccin anticoronavirus, acesta ar putea fi administrat în mai multe rapeluri, pentru că o singură administrare nu va asigura, cel mai probabil, o imunitate completă, dar le va da cel puţin medicilor timp să gestioneze mai bine pacienții internați cu forme severe, a adăugat Ioan Ștefan.

România a ajuns miercuri la un nou record în ce privește cazurile de COVID-19 depistate în 24 de ore. Autoritățile au anunțat un bilanț de 1.713 noi îmbolnăviri. Anteriorul record fusese pe 27 august, când au fost înregistrate 1.504 cazuri într-o singură zi.

ADVERTISING

Ce spun Iohannis și Orban despre explozia numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 24 de ore


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇