Ce spun Iohannis și Orban despre explozia numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 24 de ore

Ce spun Iohannis și Orban despre explozia numărului de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 24 de ore

Pandemia este încă departe de a se fi încheiat şi sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să fie nevoit să gestioneze o dublă epidemie – de gripă şi de COVID-19, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis, referindu-se la numărul mare de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore.

Un nou record absolut pentru România: peste 1.700 de cazuri noi confirmate

”Toate acestea generează îngrijorare şi necesită atenţie sporită din partea tuturor, deopotrivă cetăţeni şi autorităţi. Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o epidemie dublă, epidemia de gripă şi de COVID-19. E necesar să menţinem o atitudine corectă şi necesară. Să nu uităm că purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor, distanţarea ne pot feri şi de virusul gripal, şi de alte viroze”, a declarat preşedintele, citat de News.ro. 

ADVERTISING
Conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni (16.09.2020)

Orban privește cu atenție și îngrijorare

Premierul Ludovic Orban afirmă că priveşte "cu atenţie şi îngrijorare" numărul record de infectări cu SARS-CoV-2 raportat miercuri, însă aşteaptă o analiză pe o perioadă mai lungă.

"Privesc cu atenţie şi îngrijorare această dată de astăzi, dar este o cifră relativă, aşteptăm analiza pe o perioadă mai lungă, pentru că întotdeauna am studiat pe perioade de trei zile, de cinci zile, de şapte zile, pentru a vedea cu exactitate. (…) Pe ultimele cinci săptămâni, numărul de infectări a fost relativ constant, ba chiar au fost două săptămâni în care a avut un trend uşor de descreştere numărul de persoane infectate. (…) E posibil să fi fost raportări care nu au fost făcute exact la momentul realizării analizelor", a declarat Orban la Piteşti, citat de Agerpres

ADVERTISING
https://www.facebook.com/304735519648377/videos/608257856723507/

El a subliniat, din nou, importanţa respectării măsurilor sanitare pentru evitarea îmbolnăvirilor.

"Sunt extrem de puţine activităţi care au rămas sub restricţii, s-au reluat activităţile în aproape toate domeniile. Este evident că a crescut frecvenţa interacţiunilor sociale (…), este din ce în ce mai importantă respectarea măsurilor de protecţie sanitară, care nu sunt foarte complicate. (…) Sunt lucruri normale, simple, care trebuie respectate", a precizat prim-ministrul.

ADVERTISING

1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în România faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, a anunţat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.

Citeşte şi:

Alegeri 2020: S-a stabilit cum vor vota cei care au febră sau sunt bolnavi de COVID-19

Un nou focar de COVID-19 a fost identificat la un centru pentru vârstnici din Cluj

Focar de COVID-19 și la Serviciul de Ambulanţă Prahova: 7 dintre cei 20 de dispeceri sunt infectaţi

O femeie a fost dată afară după ce și-a anunțat angajatorul că intră în izolare pentru că fiica ei are COVID. Ce prevede legea în astfel de situații


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇