O femeie a fost dată afară după ce și-a anunțat angajatorul că intră în izolare pentru că fiica ei are COVID. Ce prevede legea în astfel de situații

O femeie din Bacău a fost concediată după ce și-a anunțat angajatorul că e contact direct al unei persoane confirmate cu COVID-19, în speță fiica sa.

Femeia spune că a urmat toate indicațiile autorităților, și-a anunțat angajatorul, dar când s-a întors la locul de muncă a fost anunțată că a fost dată afară pe motiv că a lipsit.

„Imediat ce am aflat de rezultatul pozitiv al fiicei mele, am sunat la DSP care mi-a spus că trebuie să mă carantinez întrucât locuiesc împreună cu ea, ceea ce am și făcut, m-am izolat alături de soțul meu. Am anunțat angajatorul că în perioada 13-26 august nu voi putea merge la serviciu fiind în izolare, urmând ca după aceste zile să iau de la medicul de familie un certificat doveditor.

ADVERTISING

Pe 27 august m-am prezentat la serviciu, ca să aflu că al meu contract de muncă a fost încheiat în data de 18 august, pe motiv că am lipsit. A fost un șoc mai ales că abia mă angajasem. M-au dat afară ca pe un câine”, a declarat femeia, pentru Ziarul de Bacău.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ea a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Bacău, iar angajatorul și-a motivat gestul prin faptul că femeia era în perioada de probă.

Contactați de presa băcăuană, cei de la ITM au spus că nu pot divulga date, dar au precizat că legislația în vigoare prevede că un contract individual de muncă nu poate înceta în perioada concediului medical, chiar dacă angajatul e în perioada de probă.

Persoana în cauză poate da în judecată compania de la care a fost dată afară în acest mod.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇