În timpul vizitei la Kiev, premierul britanic a anunțat un pachet major de apărare aeriană pentru Ucraina. S-a întâlnit și cu câinele-erou Patron (Video)

În timpul vizitei la Kiev, premierul britanic a anunțat un pachet major de apărare aeriană pentru Ucraina. S-a întâlnit și cu câinele-erou Patron (Video)

Premierul britanic Rishi Sunak a anunțat un pachet de apărare aeriană de 60 de milioane de dolari pentru Ucraina în timpul primei sale vizite la Kiev, sâmbătă, potrivit Downing Street.

În timpul întâlnirii sale cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, Sunak „a confirmat că Marea Britanie va oferi un nou pachet major de apărare aeriană pentru a ajuta la protejarea civililor ucraineni și a infrastructurii naționale critice”, potrivit unui comunicat de presă al Downing Street.

"Pachetul de ajutor pentru apărare, în valoare de 50 de milioane de lire sterline, cuprinde 125 de tunuri antiaeriene și tehnologie pentru a contracara dronele mortale furnizate de Iran, inclusiv zeci de radare și capacități de război electronic antidronă", se mai arată în comunicat.

ADVERTISING

În timpul vizitei sale surpriză în capitala ucraineană, Sunak a depus flori la un memorial pentru morții de război din Ucraina și a aprins o lumânare la un memorial pentru victimele foametei Holodomor din anii 1930, potrivit comunicatului.

We are with you all the way, President Zelenskyy 🇺🇦🇬🇧

Since the first days of the war, Ukraine and the UK have been the strongest of allies. During today's meeting, we discussed the most important issues both for our countries and for global security.Together we are stronger and we will achieve the desired results.____Із перших днів війни Україна та Велика Британія були потужними союзниками.Під час сьогоднішньої зустрічі ми обговорили найважливіші питання як для наших країн, так і для глобальної безпеки.Разом ми сильніші й досягнемо бажаних результатів.

Publicată de Rishi Sunak pe Sâmbătă, 19 noiembrie 2022

Premierul s-a întâlnit, de asemenea, cu ucraineni care au povestit munca lor de salvare a supraviețuitorilor din dărâmături și de stingere a incendiilor provocate de atacurile aeriene rusești și de atacurile cu mortiere. Și a avut și o „întrevedere” cu Patron, câinele erou care ajută la descoperirea minelor lăsate în urmă de ruși.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Zelenski l-a decorat pe Patron, câinele care a ajutat la găsirea de mine lăsate de ruşi (Video).

Rishi-Sunak-Patrol-Ucraina
Foto: Facebook Rishi Sunak

Sunak și-a exprimat mândria că Marea Britanie "a fost alături de Ucraina încă de la început", afirmând că vizita sa a însemnat angajamentul de a "continua să fie alături de Ucraina, în timp ce aceasta luptă pentru a pune capăt acestui război barbar și a oferi o pace dreaptă".

În plus față de pachetul de apărare aeriană, Sunak s-a angajat, de asemenea, să finanțeze cu 14 milioane de dolari (12 milioane de lire sterline) răspunsul Programului Alimentar Mondial în Ucraina, precum și cu 5 milioane de dolari (4 milioane de lire sterline) răspunsul Organizației Internaționale pentru Migrație în Ucraina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇