În Herson, rușii se predau online: Codul tău QR către o viață liniștită (Foto)

În Herson, rușii se predau online: Codul tău QR către o viață liniștită (Foto)

Armata ucraineană a distribuit soldaților ruși din Herson carduri cu ajutorul cărora se pot preda și se pot întoarce apoi în siguranță în țara lor.

Pe fața cardului este scris mesajul: ”Biletul tău către o viață liniștită. Arată acest card unui soldat ucrainean. Îți va salva viața și te va ajuta să te întorci acasă”.

Pe verso se află un QR Code, o adresă de chat Telegram și un număr de telefon unde soldații ruși pot suna pentru a primi mai multe detalii.

Mii de soldați ruși au fost luați prizonieri. Un purtător de cuvânt al serviciilor secrete militare ucrainene a declarat că trupele ruse se predau în masă, deoarece „înțeleg lipsa de speranță a situației lor”, potrivit Sky News.

ADVERTISING

Totodată, un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a spus că sunt atât de mulți prizonieri de război, încât țara rămâne fără spațiu pentru cazarea lor.

Forțele ucrainene au recuperat peste 6.000 de kilometri pătrați din teritoriul lor. Tot mai multe steaguri ucrainene flutură peste orașele eliberate, iar Zelenski a declarat în discursul său zilnic că „înaintarea forțelor noastre continuă”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇