Imaginile victoriei în Ucraina: Steagul rusesc e mototolit pe jos (Foto)

Imaginile victoriei în Ucraina: Steagul rusesc e mototolit pe jos (Foto)

Oficialii ucraineni au publicat, sâmbătă, imagini în care trupele ridică drapelul naţional peste Kupiansk, oraşul care găzduieşte principalul nod feroviar prin care au fost aprovizionate forţele ruse din nord-estul Ucrainei.

Natalia Popova, consilierul şefului consiliului regional Harkov, a distribuit pe Facebook fotografii cu trupele în faţa primăriei Kupiansk, cu următorul mesaj: ”Kupiansk este Ucraina. Slavă forţelor armate ale Ucrainei”.

Soldaţii sunt văzuţi ţinând în mâini un steag ucrainean, iar un steag rusesc se află la picioarele lor.

ADVERTISING

Fotografiile sunt preluate şi de Iuliia Mendel, fost purtător de cuvânt al președintelui Zelenski.

De asemenea, drapele ucrainene au fost arborate pe clădirea primăriei care se poate observa în spatele lor, relatează Reuters.

Cucerirea oraşului, unde liniile feroviare către estul Ucrainei se unesc pe magistrala din Rusia, ar fi cea mai importantă victorie din această săptămână, după ce linia frontului Rusiei s-a prăbuşit în apropierea oraşului Harkov.

Cucerirea oraşului Kupiansk poate lăsa mii de soldaţi ruşi prinşi în prima linie şi lipsiţi de provizii, de aceea, s-a dat ordin de retragere din Izium, principalul punct de comandă de pe frontul de est.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ucraina a cucerit în ultimele zile o întindere uriaşă de teritoriu din estul ţării, reprezentând cel mai rapid avans de la asaltul rusesc asupra capitalei Kiev, în martie.

Într-un mesaj video transmis în cursul nopţii, preşedintele Volodimir Zelenski a spus că cel puţin 30 de aşezări au fost eliberate în regiunea Harkov.

Moscova a recunoscut că linia sa de front a cedat în Harkov, dar a invocat că desfăşoară trupe suplimentare pentru a întări zona.

Şeful administraţiei instalate de Rusia în zonele ocupate ale provinciei a descris avansul drept o victorie ucraineană şi a cerut civililor să fugă.

Ziua 199 de război: Ucraina a cucerit două oraşe cheie. Ruşii fug din Izium, principalul punct de comandă de pe frontul de est

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇