În ciuda protestelor, Cîțu nu are de gând să relaxeze restricțiile: Măsurile luate funcţionează şi dau rezultate

În ciuda protestelor, Cîțu nu are de gând să relaxeze restricțiile: Măsurile luate funcţionează şi dau rezultate

Premierul Florin Cîțu a declarat că, momentan, restricțiile de circulație și cele privind închiderea magazinelor mai devreme nu vor fi ridicate.

În niciun caz. Nu relaxăm măsurile”, a declarat Florin Cîțu, luni, într-o conferință de presă, întrebat dacă se gândește la relaxarea restricțiilor, după ce mai mulți oameni au ieșit în stradă în ultimele zile.

Premierul a subliniat că măsurile luate în urmă cu o săptămână funcţionează şi dau rezultate.

ADVERTISING

"În ceea ce priveşte situaţia epidemiologică, lucrurile s-au stabilizat. Am luat nişte măsuri acum o săptămână, după ce am discutat cu mai mulţi factori de decizie şi se vede că avem deja rezultate.

Mă uit la evoluţia zilnică a cazurilor, avem un platou care se menţine de aproape o săptămână, la fel şi dacă mă uit la procentul persoanelor confirmate.

Pe Bucureşti avem iar o stabilizare, chiar o scădere în ultimele zile, şi la Ilfov avem un platou şi în judeţul Timiş scade. În ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile la mia de locuitori, Bucureştiul a atins un maxim acum câteva zile, iar acum scade”, a subliniat Florin Cîțu.

ADVERTISING

El le-a cerut românilor să aibă răbdare, susţinând că situația nu se poate îmbunătăți fără aceste măsuri.

Vă cer să aveţi răbdare. Măsurile funcţionează. Avem datele care arată că situaţia epidemiologică a ajuns la un platou. Aşteptăm o îmbunătăţire, dar nu se poate îmbunătăţi fără aceste măsuri pe care le-am luat până acum. E o presiune pe sistemul de sănătate în acest moment. Putem să ajutăm doar prin respectarea măsurilor şi prin vaccinare”, a mai spus Florin Cîțu.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇