În 3 sau 4 luni, Danemarca face paşaport digital pentru cei vaccinați antiCOVID

În 3 sau 4 luni, Danemarca face paşaport digital pentru cei vaccinați antiCOVID

Autorităţile daneze au anunţat, miercuri, că în 3 sau 4 luni vor avea pregătit un paşaport digital pentru cei care au fost vaccinaţi anticoronavirus cu scopul de a accelera redeschiderea activităţilor.

De la sfârşitul lunii februarie, pe platforma online pe care se află datele lor medicale personale, danezii vor putea consulta informaţii cu privire la vaccinare, transmite EFE.

''Va fi ca un paşaport suplimentar pe care o persoană îl va avea salvat în telefonul său mobil şi care va dovedi că persoana respectivă a fost vaccinată.

Ca ţară, trebuie să ştim să profităm de avantajele digitale pe care le avem. Putem fi primii din lume care să-l avem'', a declarat într-o conferinţă de presă ministrul de finanţe interimar Morten Bodskov, care a adăugat că, odată ce soluţia digitală va fi gata, va trebui să se discute cum anume poate fi folosit acest paşaport, ceea ce va depinde şi de situaţia epidemiologică din ţară.

''Folosind progresele digitale disponibile putem permite călătoriile şi participarea la viaţa culturală în Danemarca. Ne vom bucura mulţi ani de paşaport'', a declarat în aceeaşi conferinţă de presă directorul general al patronatului, Lars Sandahl Sorensen.

Autorităţile sanitare daneze au informat încă de acum o lună că pregătesc un paşaport pentru persoanele vaccinate, iniţiativă care a declanşat proteste în rândul unor partide, care consideră că ar putea provoca o divizare socială şi marginalizarea grupurilor de cetăţeni care nu au primit vaccinul. 

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇