Tragedie de ziua Americii: Un tânăr a deschis focul asupra mulţimii la o paradă de 4 iulie şi a făcut zeci de victime (Video)

Tragedie de ziua Americii: Un tânăr a deschis focul asupra mulţimii la o paradă de 4 iulie şi a făcut zeci de victime (Video)

Un bărbat a deschis focul la o paradă de ziua Americii, într-un orăşel de lângă Chicago.

Bilanţul preliminar este de cel puţin 6 morţi şi 31 răniţi, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de Chicago Sun Times, care relatează că sute de oameni, unii sângerând, au fugit de pe traseul paradei, lăsând în urmă scaune, cărucioare de copii şi pături.

Atacatorul pare să fi tras în mulţime de pe un acoperiş. Ulterior, poliţia l-a identificat şi reţinut pe Robert E. Crimo III, în vârstă de 22 de ani, ca suspect în cazul împușcăturilor, după ce fugise de la locul atacului.

ADVERTISING

Un martor a declarat la CNN că a auzit 20-30 de focuri de armă la 10:20 dimineaţa (ora 17, în România), adică la 20 de minute după ce începuse parada. Împuşcăturile au panicat mulţimea, iar oamenii au început să fugă. Martorul a văzut mai mulţi oameni sângerând şi căzuţi pe pământ şi a descris scena ca fiind haotică.

O armă a fost recuperată la faţa locului.

Suburbia Highland Park are o populație de aproximativ 30.000 și un venit pe cap de locuitor de vreo 90.000 de dolari, aproape triplu față de media din SUA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Incidentul armat are loc într-un context în care violenţa provocată de arme este proaspătă în minţile multor americani, după masacrul de pe 24 mai în care au fost împuşcaţi mortal 19 copii şi doi profesori la o şcoală din Texas, şi atacul armat de pe 14 mai în care au fost ucişi 10 oameni într-un magazin din Buffalo, New York.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇