Oraşul american care scoate armele din circulație ca să le trimită în Ucraina. Cei care-şi predau pistoalele și puștile primesc bani

Oraşul american care scoate armele din circulație ca să le trimită în Ucraina. Cei care-şi predau pistoalele și puștile primesc bani

Autoritățile din Miami vor să scoată din circulație armele, în special puștile de asalt semiautomate precum AR-15 și AK-47, și să le trimită în Ucraina.

Consiliul municipal din Miami a lansat o inițiativă în acest sens, promovată pe rețelele de socializare cu hashtag-ul #guns4ukraine, scrie American Chronicles.

Cei care vor să predea armele o pot face sâmbătă, la primărie, cu promisiunea că „nu se vor pune întrebări” celor care aleg să se alăture inițiativei.

„Armele vor fi trimise în Ucraina, pentru a susține eforturile țării în lupta împotriva Rusiei”, a declarat Ken Russell, inițiator al demersului, om de afaceri și consilier democrat din Miami.

ADVERTISING

Este vorba despre un „efort de a scoate armele de pe străzi” și, pentru fiecare armă care este predată, proprietarul acesteia va primi un card cadou: 50 de dolari pentru o armă de foc, 100 de dolari pentru o pușcă și 150 de dolari pentru o pușcă de mare putere precum AK-47, AR-15 sau 223.

Pe de altă parte, președintele Statelor Unite, Joe Biden, i-a comunicat, miercuri, omologului său ucrainean, Volodimir Zelenski, că țara sa va oferi un ajutor militar suplimentar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, ca răspuns la invazia rusă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Noul pachet de sprijin va include artilerie, sisteme de apărare de coastă și rachete pentru a-i ajuta pe ucraineni „în operațiunile lor defensive” în Donbas, în estul Ucrainei.

Ziua 113 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇