Ce arme primește Ucraina din SUA: Noul pachet de ajutoare militare vizează ţinte ruse de mare importanţă

Ce arme primește Ucraina din SUA: Noul pachet de ajutoare militare vizează ţinte ruse de mare importanţă

Statele Unite precizează care este armamentul pe care preşedintele Joe Biden a anunţat că-l trimite armatei ucranene, aflată în prezent în mare dificultate în Donbas.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat ieri că trimite lansatoare de rachetă cu o rază de acţiune mai precisă şi cu o cadenţă mai mare.

Subsecretarul american al Apărării SUA, Colin Kahl, a oferit mai multe informaţii cu privire la această livrare de artilerie.

Astfel, din noul pachet de ajutoare militare fac parte patru sisteme HIMARS (lansatoare multiple de rachetă montate pe blindate uşoare), 1.000 de rachete antitanc de tip Javelin şi patru elicoptere de tip Mi-17.

ADVERTISING

Potrivit lui Colin Kahl, Ucraina urmează să primească, tot în acest pachet, cinci radare anti-artilerie, două radare de supraveghere aeriană, 6.000 de alte arme anti-blindată, 15.000 de obuze de artilerie şi 15 vehicule tactice.

Statele Unite au acceptat să trimită acest tip de armament, după săptămâni de ezitări, subliniind că "aceste sisteme vor fi foarte utile forţelor ucrainene pentru a repera şi viza ţinte ruse de mare importanţă".

Această nouă livrare de armament creşte ajutorul american în domeniul securităţii acordat Kievului de la lansarea invaziei ruse a Ucrainei, la 24 februarie, la 4,6 miliarde de dolari.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇