Rușii anunță exerciții cu armele nucleare, după ce Biden a spus că trimite rachete moderne în Ucraina

Rușii anunță exerciții cu armele nucleare, după ce Biden a spus că trimite rachete moderne în Ucraina

Rusia a anunţat, miercuri, iniţierea unor exerciţii ale unităţilor militare din cadrul Forţelor Balistice Strategice, care deţin rachete nucleare, în contextul tensiunilor cu Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană.

Exerciţiile militare vor implica o nouă versiune a rachetelor balistice intercontinentale Yars (Topol), aflate în uz din 2007, informează BBC News.

Ministerul rus al Apărării a comunicat că exerciţiile Forţelor Balistice Strategice vor avea loc în regiunea Ivanovo, situată în apropiere de Moscova, cu participarea a 1.000 de militari şi a peste 100 de vehicule.

ADVERTISING

Deşi Forţele Balistice Strategice se referă la rachetele nucleare, Ministerul rus al Apărării anunţă că în cursul acestor exerciţii nu vor fi lansate rachete, ci vor fi verificate doar modalităţile de poziţionare a sistemelor şi capabilităţile de protejare a acestora de atacuri.

Manevrele Forţelor Balistice Strategice au fost iniţiate imediat după ce Statele Unite au anunţat că vor furniza Ucrainei sisteme avansate de artilerie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇