Ucraina promite că nu va folosi rachetele americane pentru lovi ținte din Rusia (Video)

Ucraina promite că nu va folosi rachetele americane pentru lovi ținte din Rusia (Video)

Ucraina a dat asigurări Statelor Unite pentru a garanta că nu va folosi noile sisteme de rachete promise de Washington pentru a viza ţinte în Rusia, a declarat miercuri secretarul de stat al SUA Antony Blinken.

„Rusia atacă Ucraina, nu invers. Pentru a fi clar, cel mai bun mod de a evita o escaladare este ca Rusia să pună capăt agresiunii şi războiului pe care le-a declanşat”, a declarat el presei, răspunzând acuzaţiilor din partea Moscovei, care critică furnizarea acestor noi arme americane.

„În ceea ce priveşte sistemele de armament pe care le furnizăm, ucrainenii ne-au dat asigurări că nu vor folosi aceste sisteme împotriva unor ţinte de pe teritoriul Rusiei”, a adăugat el, alături de secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Secretary of State Blinken, NATO secretary general hold news conference | full video

Statele Unite „vor furniza ucrainenilor sisteme de rachete şi muniţii mai avansate, care le vor permite să lovească cu mai multă precizie ţinte-cheie de pe câmpul de luptă din Ucraina”, a scris preşedintele Joe Biden într-un articol pentru New York Times, publicat marţi.

ADVERTISING

Rușii au avertizat că în acest caz „o țară terță ar participa la confict”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇