HELP! Povestea a 3 marinari salvați de pe o insulă pustie. Și o reuniune neașteptată de familie

HELP! Povestea a 3 marinari salvați de pe o insulă pustie. Și o reuniune neașteptată de familie

O operațiune a Marinei SUA și a Gărzii de Coastă a salvat trei marinari, care erau blocați pe o mică insulă din Oceanul Pacific de mai bine de o săptămână, după ce aceștia au scris „Ajutor” (HELP) folosind frunze de palmier așezate pe o plajă cu nisip alb.

Cei trei bărbați au plecat să pescuiască în apele din jurul insulei Pikelot, parte din Micronezia, pe 31 martie, când barca lor a fost prinsă de valuri și motorul avariat, potrivit oficialilor Gărzii de Coastă din SUA, scrie CNN.

Au coborât pe țărm pe Pikelot, insulă nelocuită, dar stația lor radio lor a rămas fără baterii înainte de a putea cere ajutor.

ADVERTISING

Așa că naufragiații au adunat frunze de palmier de pe insulă, au format cu ele cuvântul ”Ajutor” pe plajă și au așteptat.

Timp de o săptămână, ei s-au hrănit cu nucă de cocos și au băut apă proaspătă dintr-o fântână mică de pe insulă, care este uneori vizitată de pescarii din regiune, au spus oficialii Pazei de Coastă.

Căutarea bărbaților a început pe 6 aprilie, când o rudă a sunat la autorități să anunțe dispariția.

Garda de Coastă a declarat că un avion de recunoaștere al Marinei SUA trimis de la baza aeriană Kadena din Okinawa, Japonia, a observat pe plajă cuvântul „Ajutor” scris cu frunze de palmier, pe 7 aprilie.

ADVERTISING

„Acest act de ingeniozitate a fost esențial în ghidarea direct către locația lor”, a relatat lt. Chelsea Garcia, coordonatorul misiunii de salvare.

Avionul Marinei a aruncat pachete celor trei bărbați și a transmis locația către centrul de salvare.

Unul dintre primii salvatori sosiți pe insulă a fost subofițerul Eugene Halishlius. Bărbații au fost surprinși să vadă că Halishlius era micronezian și vorbea limba locală.

Ulterior, când și-a spus numele primului dintre bărbații naufragiați care a ajuns la barca salvare, acesta a rămas uluit: erau rude.

ADVERTISING

„Este o lume nebună, chiar am aflat că sunt rudă cu ei!”, a declarat Halishlius.

Bărbatul era un văr de gradul al treilea, ceilalți veri de gradul al patrulea, a spus el.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇