„Hartă decorativă” vândută în Rusia, unde Ucraina a fost toată anexată. A cedat, totuși, o insulă (Foto)

„Hartă decorativă” vândută în Rusia, unde Ucraina a fost toată anexată. A cedat, totuși, o insulă (Foto)

Cel mai mare lanț de magazine din Rusia, Fix Price, a băgat la vânzare o hartă a lumii în care Ucraina a fost înghițită total de Rusia.

Lanțul, care are peste 5.000 de magazine cu prețuri mici răspândite în 79 de regiuni din Rusia, dar și în Georgia, Kazakhstan, Letonia, Belarus, Uzbekistan și Kârkâzstan, prezintă produsul ca „decorație pentru casă”.

Harta vine împreună cu un cadou pentru cumpărători - o busolă care să-i ajute să nu se rătăcească în vastul teritoriu al patriei mamă, comentează jurnaliștii de la Sirena News.

ADVERTISING

Aceștia au fost cei care au primit inițial o fotografie cu „decorațiunea” de la un cititor din Novosibirsk. Au verificat în magazine și au văzut că informația este reală și harta se vinde cu 349 ruble (puțin peste 6 euro - n.red.).

În plus, au observat că harta nu inventează doar anexări, ci și cedări teritoriale. Astfel, insula Sakhalin e trecută la Japonia.

Jurnaliștii de la publicația rusă independentă Meduza.io amintesc că la jumătatea lunii septembrie au fost depuse în Duma de Stat două proiecte de lege care prevăd amenzi și pedepse cu până la 15 zile de închisoare pentru crearea și distribuirea de imagini care prezintă o hartă a Rusiei care îi atacă integritatea teritorială.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Proiectele nu au trecut încă prin procesul legislativ, dar autorii lor, în frunte cu Vasili Piskarev, președintele Comisiei de Securitate și Luptă împotriva Corupției din Duma de Stat, susțin că emiterea de astfel de hărți face parte din „războiul hibrid lansat de Vest împotriva Rusiei”.

Nu e clar dacă o astfel de hartă ar încălca prevederile, având în vedere că „anexează” un teritoriu mult mai vast decât cel „cedat”.

Ziua 217. Haos în Rusia: Credite şterse pentru cine moare pe front, în timp ce vecinii nu mai fac față fugarilor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇