Haos pe străzile din Berlin: 65 de polițiști răniți, la o manifestație pro-palestiniană (Video)

Haos pe străzile din Berlin: 65 de polițiști răniți, la o manifestație pro-palestiniană (Video)

65 de poliţişti au fost răniţi la o manifestaţie pro-palestiniană care a degenerat, în noaptea de miercuri spre joi, la Berlin, în contextul în care autorităţile germane sunt îngrijorate de o multiplicare a acestui tip de manifestaţii.

Agenţii forţelor de ordine ”au fost răniţi cu pietre, lichide inflamante şi în acte de rebeliune”, anunţă joi pe X Poliţia din Berlin.

În total ”65 de poliţişti au fost răniţi”, iar ”174 de persoane au fost arestate, dintre care 65 sunt anchetate penal”, declară poliţia, citată de AFP.

Persoane ”neimplicate”, dar şi persoane care ”opuneau rezistenţă” forţelor de ordine au fost rănite, anunţă poliţia, care nu prezintă un bilanţ în acest sens.

Această manifestaţie a început miercuri seara, în cartierul popular Neukölln, unde locuieşte o importantă comunitate de persoane originare din ţări arabe.

ADVERTISING

După ce Poliţia le-a cerut manifestanţilor să se disperseze, ”pubele şi obstacole au fost depuse pe drum” şi ”s-a aruncat cu pietre şi dispozitive pirotehnice în forţele de ordine”, au anunţat autorităţile, care au răspuns cu tunuri cu apă.

În urma unei intensificări a violenţelor în Orientul Apropiat, numeroase manifestaţii au fost organizate în mari oraşe germane în susţinerea palestinienilor.

O sinagogă a fost vizată, în noaptea de marţi spre miercuri, cu cocteil Molotov, la Berlin, fără să provoace pagube sau victime.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cancelarul german Olaf Scholz a ordonat joi dimineaţa autorităţilor să împiedice manifestaţiile care ameninţă să degenereze în adunări antisemite.

”Antisemitismul nu are ce căuta în Germania (…). Trebuie aplicate regulile, autorităţile nu trebuie să autorizeze adunări la care ameninţă să comită delicte sau cu privire la care există temeri că se urlă sloganuri antisemite, se glorifică moartea unor oameni (…). Trebuie să fim fermi”, a îndemnat Olaf Scholz, în Bundestag, camera inferioară a parlamentului german.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇