Un bărbat a fost arestat la Cannes după ce a încercat să înjunghie un trecător în timp ce striga "Allahu akbar"

Un bărbat a fost arestat la Cannes după ce a încercat să înjunghie un trecător în timp ce striga "Allahu akbar"

Un bărbat a fost arestat de poliţiştii de la Brigada anticriminalitate miercuri seara, la Cannes, în apropierea unei sinagogi, după ce ar fi încercat să înjunghie un trecător în timp ce striga „Allahu akbar”.

Individul a fost văzut rugându-se în apropierea unei sinagogi în jurul orei locale 19.00, a precizat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro.

Un trecător l-a zărit şi i-a spus că nu acela era locul potrivit unde să se roage. Bărbatul a strigat apoi "Allah Akbar" şi a încercat să îl înjunghie de mai multe ori pe trecător înainte de a fugi.

ADVERTISING

El a fost apoi arestat câteva minute mai târziu. Potrivit Le Figaro, individul purta un cuţit la centură.

"Mulţumesc Poliţiei. Au evitat ce era mai rău", a scris ministrul de Interne Gérald Darmanin pe reţeaua socială X.

Atacul vine după ce săptămâna trecută un bărbat înarmat cu un cuțit a ucis un profesor și a rănit grav două persoane în liceul Gambetta din Arras (Pas-de-Calais). Autorul, în vârstă de aproximativ 20 de ani, a fost arestat.

Este vorba despre un fost elev de origine cecenă care a intrat în liceu strigând „Allahu Akbar”.

ADVERTISING

Totodată, luni, cel puțin două persoane au fost ucise de un bărbat care a tras în ele cu o mitralieră, în centrul Bruxelles-ului, în apropiere de Place Sainctelette, pe Boulevard d’Yprès.

Atacatorul s-a filmat apoi și a postat un video pe rețelele de socializare în care susține că e membru al Statului Islamic. De altfel, martorii spun că a fi strigat de mai multe ori „Allahu akbar”.

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a declarat miercuri că ameninţarea teroristă este „ridicată” şi în plus „ar putea spori” în Uniunea Europeană, unde se observă o creştere a atacurilor comise de „lupi solitari”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇