Hamas difuzează o înregistrare video cu un ostatic israeliano-american, răpit în atacul de la 7 octombrie (Video)

Hamas difuzează o înregistrare video cu un ostatic israeliano-american, răpit în atacul de la 7 octombrie (Video)

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a difuzat miercuri pe canalul său de Telegram o înregistrare video în care apare unul dintre ostaticii pe care i-a răpit în atacul de la 7 octombrie în sudul Israelului şi i-a adus în Fâşia Gaza.

Ostaticul – care apare singur pe ecran, aşezat pe un scaun de plastic, în faţa unui perete alb – se prezintă ca fiind Hersh Goldberg-Polin, în vârstă de 23 de ani, răpit la festivalul de muzică Nova, relatează AFP.

El spune că este un militar israeliano-american, cu o mână amputată, şi că a fost grav rănit în bombardamente israeliene continue în Fâşia Gaza.

ADVERTISING

Presa israeliană dezvăluie identitatea ostaticului, însă familia acestuia nu a confirmat imediat.

Mesaj pentru Netanyahu

AFP scrie că nu a putut să confirme data la care a fost filmată înregistrarea video, însă ostaticul se referă la sărbătorea evreiască Pessah (Paşte), care a început luni şi durează o săptămână.

Ostaticul li se adresează premierului israelian Benjamin Netanyahu şi membrilor Guvernului israelian.

El le cere să se gândească la ostaticii din Fâşia Gaza, care se află ”în continuare (…) în infern”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Alte înregistrări ale unor ostatici au fost difuzate de către grupări armate palestiniene de la începutul Războiului din Fâşia Gaza.

Atacul de la 7 octombrie în sudul Israelului a dus la moartea a 1.170 de persoane, potrivit unui bilanţ AFP întocmit pe baza unor date oficiale israeliene. Alte 250 de persoane au fost răpite atunci.

Potrivit unui bilanţ întorcmit de AFP, 129 de persoane sunt în continuare ţinute ostatice, dintre care 34 sunt considerate moarte potrivit unor oficiali israelieni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇