Hackerii au spart site-ul Ministerului de Interne din Belarus și l-au trecut pe Lukașenko drept ”urmărit internațional pentru crime de război”

Hackerii au spart site-ul Ministerului de Interne din Belarus și l-au trecut pe Lukașenko drept ”urmărit internațional pentru crime de război”

Site-ul Ministerului de Interne din Belarus a fost spart de hackeri și la secțiunea ”urmăriți internaționali” au fost adăugați președintele Alexander Lukașenko și ministrul de Interne Iuri Karaev.

În dreptul lor scrie că sunt acuzați de crime de război și sunt ”dați în urmărire” din seara zilei de 9 august, dată la care în Belarus au avut loc alegerile prezidențiale, despre care inclusiv autorități internaționale spun că au fost puternic fraudate. Astfel, Lukașenko este acuzat și de uzurpare a puterii de stat.

ADVERTISING

Situația a fost remarcată de Nasha Niva joi seară și postată pe Telegram, fiind preluată de agenția ucraineană de știri Unian.info.

nasha-niva-lukașenko-urmărit-internațional-crim
Foto: Telegram/Nasha Niva

Între timp, site-ul Ministerului de Interne a devenit inaccesibil.

ADVERTISING

Belarusul fierbe de aproape o lună, proteste maxive având loc zi de zi. Oamenii cer ca Lukașenko, considerat ultimul dictator al Europei, să plece de la putere, unde se află din 1994.

Speranța a fost că acest lucru se va întâmpla în urma alegerilor din 9 august, însă Lukașenko a ieșit învingător cu 80,1% din voturi. Opoziția și comunitatea internațională spun că alegerile au fost fraudate masiv și cer repetarea votului.

Lukașenko nu renunță însă la putere și a ordonat reprimarea violentă a protestelor, acțiunile forțelor armate soldându-se până în prezent cu mai mulți morți, zeci de răniți și sute și sute de arestări.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇