Guvernul SUA cere să-l apere pe Trump într-un dosar în care este acuzat de viol şi defăimare

Guvernul SUA cere să-l apere pe Trump într-un dosar în care este acuzat de viol şi defăimare

Departamentul american al Justiţiei a solicitat să-l apere pe Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, într-un dosar judiciar în care şeful statului este acuzat de editorialista E. Jean Carroll de viol și defăimare.

Editorialista E. Jean Carroll l-a dat în judecată pe Donald Trump în noiembrie 2019, la un tribunal din New York. Acum în vârstă de 76 de ani, femeia spune că actualul președinte a violat-o într-o cabină de probă a unui mare magazin din New York, în anii ’90.

Trump a declarat într-un interviu, în iunie 2019, că nu a întâlnit-o niciodată şi că nu este ”genul său de femeie”.

ADVERTISING

Plângerea şi-a urmat cursul, iar judecătorul a refuzat cererea unui avocat personal al lui Donald Trump, Marc Kasowitz, de a respinge această plângere.

Demersul Departamentului pentru Justiție întârzie procesul

Departamentul american al Justiţiei a cerut marţi, într-un document depus la tribunalul de la nivelul statului, să i se substituie lui Marc Kasowitz, pe motiv că ”preşedintele acţiona în cadrul funcţiei” atunci când a făcut aceste declaraţii pretins defăimătoare.

ADVERTISING

Departamentul a cerut totodată ca dosarul să fie transferat la tribunalul federal din Manhattan.

Avocata lui E. Jean Carroll, Roberta Kaplan, a catalogat drept ”şocantă” intervenţia Guvernului Trump.

Cererea ar urma să aibă drept consecinţă o întârziere a dosarului, în contextul în care preşedintele, care speră să fie reales în noiembrie, ar fi urmat în curând ”să furnizeze eşantioane de ADN şi o depoziţie”, potrivit avocatei.

ADVERTISING

”Eforturile lui Trump de a folosi puterea Guvernului cu scopul de a scăpa de consecinţele faptelor sale private sunt fără precedent şi arată în mod clar până unde este dispus să meargă pentru a împiedica ieşirea adevărului la lumină”, a denunţat într-un comunicat Roberta Kaplan.

”Trump va face totul pentru a bloca acest dosar înaintea alegerilor (prezidenţiale de la 3 noiembrie), pentru a evita ca un juriu să hotărască cine dintre noi doi minte”, a declarat la rândul său E. Jean Carroll, citată în comunicat.

”Însă Trump mă subestimează şi îi subestimează şi pe americani”, subliniază editorialista.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇