Guvernul spaniol reimpune starea de alertă la Madrid şi în nouă regiuni vecine, la o zi după ce a fost declarată ilegală în justiţie

Guvernul spaniol reimpune starea de alertă la Madrid şi în nouă regiuni vecine, la o zi după ce a fost declarată ilegală în justiţie

Guvernul spaniol a decretat, vineri, starea de alertă în regiunea Madrid, într-o încercare de a opri creşterea numărului de cazuri de COVID-19.

Astfel, a restabilit carantina parţială la Madrid, anulată cu o zi înainte de justiţie, relatează AFP.

Carantina din Madrid a fost declarată ilegală în justiţie

”Trebuie să se ia măsuri de protejare a sănătăţii madrilenilor” şi să se evite ca o ”explozie” a cazurilor de COVID-19 să nu ajungă în ţară, a subliniat ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, în urma unei şedinţe extraordinare, de două ore, a Guvernului.

ADVERTISING

Guvernul regional al Madridului se opune în continuare

Decizia Guvernului de stânga al socialistului Pedro Sanchez a fost luată în pofida opoziţiei aprige a Guvernului regional al Madridului, condus de Partidul Popular (PP, conservator, în opoziţie).

”Preşedinta comunităţii autonome a decis să nu facă nimic”, a denunţat Salvador Illa, referindu-se la Isabel Diaz Ayuso, care a încercat până la capăt să convingă Guvernul să nu instituie starea de alertă.

Principala consecinţă a introducerii acestui regim de excepţie - care echivalează cu o stare de urgenţă sanitară - este restabilirea închiderii parţiale a Madridului şi a nouă regiuni vecine, aflată în vigoare de la 2 octombrie, dar care a fost ridicată, joi, prin hotărârea unui tribunal de la Madrid.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇